Vaata ette! Need viis kassitõugu lastega kokku ei sobi

lemmik.postimees.ee
Copy
Savanna kass.
Savanna kass. Foto: Jason Douglas [Public domain] / Wikimedia Commons

Kasside parimateks relvadeks on teadupärast teravad küüned ja hambad ning nii mõnigi neist laseb need hea meelega käiku. Portaal Lifter on reastanud viis kassitõugu, mille isendite hulgas leidub suurema tõenäosusega tegelasi, kes laste suhtes agressiivsed on.

Bengal 

Bengal.
Bengal. Foto: Picasa / Caters News Agency / Scanpix

Bengali kassitõug sai alguse kodukassi ja aasia leopardkassi ristamisest ning kuigi tänapäeva bengalid on vaid bengalipaaride järglased, ei ole nende metsik pool täielikult kadunud. Kuigi nad hindavad lähedust ja hellust, on tegu ka nõudlike ja temperamentsete tegelastega, kes ei karda oma pahameelt küünte abil näidata.

Savanna

Savanna kass.
Savanna kass. Foto: Jason Douglas [Public domain] / Wikimedia Commons

Sarnaselt bengalitele on ka savanna kassidel metsikud esivanemad. Savanna kass on saadud kodukassi ristamisest servaliga. Need kiisud on intelligentsed ja uudishimulikud, kuid ka omandihimulised ja valmis oma mänguasju küünte ja hammastega kaitsma. 

Briti lühikarvaline

Briti lühikarvaline.
Briti lühikarvaline. Foto: Ina Fassbender / Reuters / Scanpix

Briti lühikarvalised kassid on rahuliku iseloomuga, kuid igasse perre nad ei sobi. Neile meeldib inimesi vaadelda, kuid kui mõni kahejalgne tahab briti lühikarvalist üleliia katsuda ja sülle võtta, ei pruugi see talle mitte üks teps meeldida ja ta võib sellest valusate tagajärgedega märku anda. 

Maine coon

Maine coon.
Maine coon. Foto: Natalia Seliverstova / Sputnik / Scanpix

Imeilusad ja suurt kasvu maine coonid on kuulekad, kõrge intelligentsiga ja üldjuhul väga lahked. Nende hiigelkasside kogukas keha võib kiisut sülle võtva lapse jaoks aga liiga raskeks osutuda ja loomale ebamugavust tekitada. See aga tähendab hammustuste ja käpahoopide riski. 

Siiam

Siiami kass
Siiami kass Foto: Erik Lam / PantherMedia / Erik Lam / Scanpix

Siiami kassid on elavad, intelligentsed ja sotsiaalsed kassid, kes armastavad mängida. Neil on aga tugev ja eristuv iseloom. Ära lase end nende välimusest petta — nad hakkavad kindlalt vastu ka suurematele kassidele ja koertele ning juhivad tihti karja. Üldjuhul valivad nad välja ühe lemmikinimese ja suhtuvad teistesse tihti külmalt. 

Kui üks neist kassidest aga sinu unistuste sõber on, ära lase end võimalikest küünistustest ära hirmutada. Kassil, kelle vajadused on täidetud ja igapäevaelu vaheldusrikas, ei ole põhjust pahuraks muutuda ja seega võib ka temast väga hea perelemmik saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles