Soomes jäi vahele kutsikaid smugeldanud eestlane, kõik koerad pandi magama (8)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Helsingi sadamas jäi vahele kutsikaid smugeldanud mees.
Helsingi sadamas jäi vahele kutsikaid smugeldanud mees. Foto: Helsingin poliisilaitos / Facebook

Eelmisel pühapäeval peatas Soome toll Katajanokka laevaterminalis eestlase, kelle autost leiti kaheksa kutsikat. Kõik kutsikad pandi magama, sest neil puudusid dokumendid päritolu, vaktsineerimise ja terviseseisundi kohta

Umbes 50-aastast mees kahtlustatakse salakaubaveos ning plaanis kutsikad Soomes maha müüa, vahendab Yle.fi. Kriminaalkomissar Anne Hietala sõnul puudusid mehel dokumendid loomade päritolu, vaktsineerimise ja terviseseisundi kohta. Samuti polnud kutsikatel ei kiipe ega Euroopa Liidu lemmikloomapasse. 

«Koerad tuli magama panna, sest nad olid terviseriskiks nii inimestele kui ka teistele loomadele,» sõnas Hietala ja lisas, et kahtlusalune mees on ka varem paberiteta koerte Soome toomisel vahele jäänud. 

Foto: Helsingin poliisilaitos / Facebook

Kutsikavabrikute kasvandike import Soome on riigis pikemat aega probleemiks olnud. Möödundsuviste andmete kohaselt elas Soomes umbes 700 000 koera ning lemmikloomade võtmise kasvav populaarsus on elavdanud ka ebaseaduslikku kutsikaäri. Üle piiri püütakse tuua ka koeri, kellel on pealtnäha korralikud lemmikloomapassid ja tervisetõendid, kuid paljud sellised loomad on tegelikult pärit Venemaa koeravabrikutest, kus koeri massiliselt paljundatakse ning nad siis heausklikele ostjatele odavama hinnaga maha müüakse.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles