Korduvalt vahele jäänud saripaljundaja tabati taas kassipoegi müümast

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Laupäeval teatati Eestimaa Loomakaitse Liidule (ELL) naisterahvast, kes Rakvere kreisilaadal kassipoegi müüs. Kiisud olid viletsas räpases näriliste puuris ilma vee ja toiduta ning vaevlesid 30-kraadise kuuma käes. 

ELL-ile helistanud Kadil jätkus nii palju julgust ja südikust, et loomakaitsjate palvel müüjaga rääkida ja kassipojad endale saada. Kassipoegade pakkuja seletas, et niisama ta neid ära ei anna ning ühe looma hinnaks oli kümme eurot. Kassipoegadest loobuma saamiseks oli tükk seletamist ja ELL oli vajadusel valmis kutsuma ka politsei, kuid asi laabus lõpuks rahumeelselt. Ajal, mil Kadi kassipoegade transportimiseks kasti otsima läks, jõudis naine kaks kassi maha müüa.

Kadi toimetas ülejäänud kassipojad jahedasse ja tuvastas, et üks kassipoegadest oli loid ning lõõtsutas ja ahmis õhku. ELL konsulteeris veterinaaridega, kelle hinnangul oli tegu kriitilise ülekuumenemisega. Kriitilises seisus karvapalli kehatemperatuur hakkas abiliste kergenduseks siiski langema. Kõige õigem oleks olnud viivitamatult abi saada veterinaarilt, kuid Rakveres kedagi abi andmas ei olnud. Mõlemad kassipojad olid punnis kõhtudega, mis viitab ussidele ja muudele ohtlikele parasiitidele.

Sotsiaalmeediasse üles pandud abipalve läbi sai ELL teada ka kassiäritseja isiku. Tegemist on loomakaitse liidule ja VTA-le ammu teada Ruti-nimelise loomapaljundajaga, kellest on aastate jooksul tehtud ajaleheartikleid ja keda näidatud ka Pealtnägijas. Proua on loomavabrikut pidanud kõvasti üle kümne aasta.

«Tegemist on saripaljundajaga, kes millegi ees risti ette ei löö ja müüb südamerahuga tõukoera pähe tavalisi krantse,» rääkis ELL sotsiaalmeedias. «Lisaks on tema müüdud loomad tihti haiged, parasiite täis ja surevad uude koju jõudes.» Kaebusi tema kohta on tulnud palju, neist viimane selle aasta alguses. ELL-ile teatanud inimene oli koerte räpast elupaika kirjeldanud kui šokeerivat. 

ELL-i aidanud Kadile väitis naine enda nimeks olevat Eda ja lisas, et müüb hoopis tuttava vanainimese kasse, sest too ei saavat ise liikuda. Lisaks pidavat sel vanainimesel kodus olema veel paar kassipoega ja mõned täiskasvanud kassid ja koer. Rutt andis ELL-ile ka väidetava tuttava aadressi, mida loomakaitsjad täna kontrollima lähevad.

Loomakaitsjad tabasid korduvalt vahele jäänud vabrikandi taas teolt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles