Galerii: Briti valitsuskass Larry käis Trumpi inspekteerimas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Suurbritannia vast tähtsaimat ametipositsiooni kandev neljajalgne, peaministri residentsi ametlik hiirepüüdja kass Larry, on oma tööstaaži jooksul lisaks närilistele silma peal hoidnud nii mõnelgi tuntud tegelasel. Loomulikult vaatas Larry üle ka eile visiidile saabunud Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja tolle ametiauto. 

Enne külaliste saabumist jõudis Larry oma tihedasse päevakavva mahutada uinaku aknalaual, punase vaiba inspekteerimise ja ka Trumpi ametiautoga lähemalt tutvumise. Soomustatud Cadillac hüüdnimega The Beast ehk Elukas paistis Larryle meeldivat — NBC reporteri Bill Neely sõnul tuli ta selle alt lõpuks üpriski vastumeelselt välja. Loomulikult ei jäänud Larry kõrvale ka ametlikest fotodest, sättides end tagasihoidlikult veidi eemale, et tähtsad külalised tema tähesära varju ei jääks. 

Battersea kodutute loomade varjupaigast 2011. aastal Downing Streetile jõudnud Larry pidi saama lahenduseks residentsi hiirteprobleemile ning kuigi oma tööd on ta ka mingil määral teinud, eelistab kass pigem asja rahulikult võtta ja silma igal võimalusel looja lasta. Erinevalt Larryst, kes kord fotograafide silme all elusa hiirega mängis ja seejärel närilisel minna lasi, kiidetakse suurepärase hiirepüüdjana välisministeeriumis toimetavat kass Palmerstoni. Kuigi Larry on tuntud külmade suhete poolest kõigi teiste ametlike hiirepüüdjatega, on just Palmerston see, kellesse ta suhtub ülima põlglikkusega. Kes teab, ehk on ta konkurendi peale lihtsalt kade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles