Galerii: kümme aastat turiste lõbustama sunnitud karu pääses lõpuks vabadusse

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Pruunkaru Dasha veetis kümme aastat oma elust Armeenia pealinnas Jerevanis puuri lukustatuna. Mesikäpp pidi ligi meelitama turiste ning tema päevad möödusid väikeses vanglas edasi-tagasi kõndides. 

Dashale tuli appi loomapäästeorganisatsioon Foundation for the Preservation of Wildlife and Cultural Assets (FPWC), mille vabatahtlikud ta oma päästekeskusesse toimetasid. Karu vaadati veterinaari poolt üle ning talle määrati lühiajaline ja edukas ravi. 

Dasha kosus päästekeskuses teiste abi vajanud karude keskel kiirelt, jäi 2017. aasta lõpus talveunne ning ilmus järgmisel kevadel koopast välja kahe järeltulijaga. FPWC tegevdirektor Alan Knight sõnas, et nii Dasha kui ka tema põngerjad olid hea tervise juures ning sel kevadel otsustati kolmik lõpuks vabastada. 

Pärast viimast tervisekontrolli karud uinutati, pandi transpordikastidesse ja sõidutati metsiku looduse keskele. Dasha kaela ümber kinnitati ka jälgimisseade, mille abil tema liikumistel silma peal hoitakse. Ukse avamisel sööstis karupoeg Luka koheselt välja, mõned minutid hiljem järgnesid ka õde Coco ja ema Dasha ning perekond kadus uut territooriumi uudistama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles