Eaka peremehe üle kavaldanud koera seiklus lõppes Järvevana tee liikluskeerises

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Koer Tommi kliinikus.
Koer Tommi kliinikus. Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

«On ta surnud? Kaks rida oli autosid umbselt täis ja sealt vahelt ta ette jooksis,» uuris kolmapäeva õhtul Järvevana teel koerale otsa sõitnud Margus Loomapäästegrupilt. «Ma ei suutnud otsasõitu kuidagi vältida! Vaene loom tegi õhus lausa mitu saltot ja prantsatas liikumatult maha.»

End juhtunus täielikult süüdi tunnistanud Margus polnud ainuke, kes loomapäästjatega ühendust võttis. Kõnesid tuli aina juurde, kõik teatajad püüdsid koerale abi otsida. Loomapäästegrupi juhatuse liige Heiki Valner istus autosse, sõitis kohale ja peale mõningast tiirutamist märkas silmanurgast tumedat kogu. 

«Vigastatud koer oli roomanud kahte teed eraldava piirde alla ja värises seal. Küll tal võis ikka hirmus olla — valu, ehmatus ja pääsemislootus on null, sest surmatoovad rattapaarid vuravad lakkamatult mööda,» kirjeldas Valner. «Kui tahate korraks looma nahas olla, siis visake sõidutee äärde külili ja üritage maailma tema kõrguselt vaadata. Jube-jube!»

Eaka peremehe üle kavaldanud Tommi seiklus lõppes Järvevana tee liikluskeerises
Eaka peremehe üle kavaldanud Tommi seiklus lõppes Järvevana tee liikluskeerises Foto: MTÜ Loomapäästegrupp

Et Loomapäästegrupi kaubikutel olevad vilkurid hakkavad juba kaugelt silma, õnnestus Valneril liiklus koerale lähimal rajal peatada. Marguse kirjelduse põhjal oodati palju hullemat, ent kärmelt ajas koer end jalgele ja jooksis kaubiku kõrval ootava päästja juurde. «Kliinikus oldi me tulekuks valmis ja tohtrid leidsid kõhuõõnest vähesel määral vedelikku, mis seal olema ei peaks ning murdunud kannaliigese. Kuigi kõik füüsika- ja arstiseadused räägivad tema elusoleku vastu, ei surnud kutsa ära,» kirjeldas Valner ootamatut üllatust. 

Üles leiti ka neljajalgse omanik. Männiku kandis elava eaka peremehe kavaldas koer Tommi üle, puges taadi jalge vahelt tänavale ja läinud ta oligi. Ei aidanud tagaajamine ega hõikumine — priiuseiha tegi tänavu oma neljandat sünnipäeva tähistava kutsa kurdiks ja sõnakuulmatuks ning suur elevus õnnetuseni viiski. Täna viidi Tommi tagasi kliinikusse, et katkine liiges kokku kruvida ja tervisenäitajad veelkord üle kontrollida. Nüüd ei jää tal üle aga muud, kui paranemisteekond läbi teha ja siis juba rõõmsa koeraeluga jätkata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles