Millised võimalused on loodud Lõuna-Eesti loomade elude päästmiseks?

Copy
Foto: PetCity

Täiesti arusaadavalt on sageli parimad võimalused, sealhulgas loomade arstiabi, koondunud pealinna või selle lähiümbrusesse, kuid PetCity on võtnud oma eesmärgiks tõsta Eesti lemmikloomakultuuri, mille lahutamatuks osaks on viie tärni tasemel veterinaarravi kättesaadavaks tegemine üle kogu Eesti. 

Lõuna-Eestis tegutseb kaks PetCity loomakliinikut – üks neist Lõunakusekuses, teine Eedeni kaubanduskeskuses, kus professionaalsed ja südamlikud arstid päästavad igapäevaselt lemmikloomade elusid. Lisaks sellele pakutakse neis kliinikutes teisigi väga vajalikke teenuseid ja protseduure.

Kuidas saab minu lemmikule kasulik olla Lõunakeskuse lemmikloomakeskus?

Lõunakeskuse ruumides tegutseb aastast 2017 moodsate ruumidega Lõuna-Eesti suurim lemmikloomakeskus, mis katab lemmikloomaomaniku kõik vajadused. Keskuses on grooming, kauplus, hotell ning loomakliinik. Lisaks pakutakse keskuses võimalust oma lemmik vaktsineerida ja kiibistada.

Loomade elusid päästetakse aga peamiselt operatsioonitoas, mis on sisustatud kaasaegse aparatuuriga ning meeskonnas toimetavad elukestvast õppest lugu pidavad oma ala spetsialistid - loomaarstid ja nende assistendid. Loomakliinikus on kasutada ka tipptasemel digitaalröntgen, ultraheliaparaat ning hambaröntgen. Samuti on kliinikus saadaval lai valik Hill's ja Pro Plan ravisarjatoite kassidele ja koertele. 

Kliinikus teostatakse mitmeid kirurgilisi protseduure. Igapäevatöö hulka kuuluvad näiteks koerte ja kasside steriliseerimine ja kastreerimine, ortopeedilised luu- ja liigeste operatsioonid ja kasvajate eemaldamine, kuid teostatakse ka erakorralisi operatsioone, mis eeldavad kiiret ja professionaalset valmisolekut(maokeerd, kinnine mädaemakas, võõrkeha soolestikus, keisrilõige). Lisaks neile teostatakse ka pehme kurgulae korrigeerimist, erinevaid songaoperatsioone, koerte ja kasside ninasõõrmete laiendamist ja ka hambaravi.

Loomade tervislikku seisundi hindamiseks tegutseb keskuses ka labor, kus analüüsitakse erinevaid vere-, uriini-, rooja- ning nahaproove. Enamik analüüse tehakse loomakliinikus asuvas laboris kohapeal, kuid vajadusel kasutatakse ka välismaa laborite abi.

Kes on need inimesed, kes loomade elusid päästavad?

Lõunakeskuse loomakliinikus tegutsevad igapäevaselt kaks üldarsti – dr. Aleksandr Uluhanjants ning dr. Maria Daubaraite. Dr. Uluhanjantsi südamelähedaseks erialaks on eelkõige väikeloomade kirurgia, kuid ta huvitub ka ortopeediast ning  oftalmoloogiast. Dr. Maria Daubaraite on end aga täiendanud mitmetel koolitustel ning omab teadmisi ka hobumeditsiinist. Tulevikus loodab ta spetsialiseeruda intensiivravi ja kardioloogia erialadel. Need on inimesed, kelle kätesse võib kindla südamega usaldada oma lemmiklooma elu ja tervise.

Copy
Tagasi üles