Fotod: Harjumaal päästeti seitse traagiliselt ema kaotanud oravapoega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Kolmapäeva õhtul kirjutas Eesti Metsloomaühingule Muuga lähedal elav Heily, kes tundis muret oma koduaias elava oravapere pärast. Naine leidis tõenäoliselt puu otsast alla kukkunud emaorava tee pealt surnuna ja kartis, et tolle järeltulijad hukkuvad. 

«Kui tõenäoline on, et pojad hakkavad hädakisa tegema? Või hääbuvad lihtsalt vaikselt? Pesakastidesse paraku piiluda ei saa,» kurtis Heily. Ühingu vabatahtlikud palusid teatajal pesakastidel silm peal hoida, et näha, kas nende läheduses toimub oravate liikumist. Asja tegi raskemaks see, et potentsiaalseid pesasid oli aias koguni kolm. Varahommikune jälgimine ei toonud paraku asjasse selgust ning seetõttu läksid loomapäästjad kohale koos spetsiaalse tehnikaga, et poegadega pesa üles leida.

Eile õhtul saabusidki Muugale ühingu vabatahtlikud Katrin ja Marek, kaasas soojakaamera ja LCD-ekraaniga inspekteerimiskaamera, et kindlaks teha millises pesakastis pojad peitusid. Soojakaameraga poegade tuvastamine ei õnnetusnud ning Katrinil tuli puu otsa ronida ja pika kaelaga videokaamera abil pesadesse piiluda. Pojad nii leitigi: esmalt paistis kaamerasse punane sabajupp ja seejärel juba üks suur silm.

Pesakast sai maha võetud, katus pealt ära tõmmatud ning pisikesed oravapojad transpordikasti tõstetud. Samal õhtul sõitsid Katrin ja Marek Paidesse, kus veidi enne keskööd võttis oravapojad vastu Eesti Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuht Virge Võsujalg. Oravapojad said ka kohapeal kokku loetud ja kaalutud — kokku oli neid seitse ja kõik kaalusid 70 grammi ringis. Võsujala juurde jäävad oravapojad seniks, kuni nad on võimelised iseseisvalt hakkama saama. Seejärel lastakse nad taas vabadusse. 

Selleks, et annetuste toel tegutsev Metsloomaühing saaks aidata hättasattunud loomi ja linde, paluvad vabatahtlikud kõigi abi.

Aita, helistades Eesti Metsloomaühingu annetusnumbritele:

9009933 - annetad 5 eurot

9009955 - annetad 25 eurot.

Helistades kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Samuti saad toetuseks teha pangaülekande: 

Eesti Metsloomaühing

EE952200221067573100

Selgitus: Loomade ja lindude abiks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles