Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Pildid ja video: Tallinnas jäi koer kahe auto alla

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Täna hommikupoolikul toodi Tallinna Loomade Kiirabi kliinikusse noor koer, kelle verine nägu jahmatas nii veterinaare kui ka loomapäästjaid. Hetkeks järelvalveta jäänud Täpi hüppas üle aia ning lõpetas Vabaduse puiesteel autorataste all.

«Katkine alalõug, murtud käpp, sisemine põrutus on esmased vaatlustulemused,» vahendas MTÜ Loomapäästegrupp juhatuse liige Heiki Valner veterinaar Rasmus Uusküla hinnangut. «Selle noore koera elu on päästetav, aga kitsikuses elava suurpere rahaline seis pole kiita. Loomapäästegrupil pole ka praegu kerged ajad, aga äkki leiate võimaluse.»

Kaheaastase koer Täpi tõi kliinikusse tema peremees. Pealtnägijate sõnul kahelt autolt löögi saanud perelemmikul õnnestus kodu juurde tagasi roomata ning sealt pereema ta leidiski. Valneri sõnul tõmbas verise koera juures istuva nutva mehemüraka nägemine südame krampi. «Ei ta süüdistanud kedagi. Ei ta näidanud näpuga vaid võttis kogu vastutuse,» rääkis Valner. Vaja oli vaid üht õnnetut hetke — toas nutma hakanud lapsed tõmbasid suurpere isa tähelepanu mujale ning koheselt Täpi läinud oligi, otse üle traadiga kõrgendatud aia. 

Valneri sõnul on tegu tõesti õnnetu olukorraga: peres on viis last, muusikaõpetajast isa kaotas mõne aasta eest põhikoha ja töötab nüüd osalise koormusega ning pereema on väikseima põnniga kodune. Hädavaevu ots-otsaga kokku tuleva pere jaoks on lemmiku õnnetus juba iseenesest traagiline, ent asja teeb veelgi hullemaks tõdemus, et raha tema ravimiseks võtta ei ole. 

Loomapäästja nentis, et kuigi MTÜ-l on rahaliste vahendite koha pealt samuti kitsas käes ja varasemad võlad maksmata, ei luba tema süda inimestele sellises olukorras ära öelda. Seetõttu palub Loomapäästegrupp nüüd hädaolukorras heasüdamlike eestlaste abi, et Täpi teda pikisilmi koju ootava pisipere juurde tagasi jõuaks. 

Täpit saab toetada pangaülekandega: 

  • Loomapäästegrupp MTÜ
  • EE437700771003183318
  • Selgitus: Täpi raviks

Aitäh, et aitad aidata! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles