Päevakäpp: Klaara südame saab võita kausitäie kiisukonserviga

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaara
Klaara Foto: MTÜ Kassiabi / Facebook

Ahjualune on pisike habemega mehike, kes elab põranda all ning võib tohutult palju toitu ühe hetkega ära süüa. MTÜ Kassiabi kassitoas on ka oma ahjualune, täpsemalt diivanitagune. 

Tegemist ei ole küll pisikese habemega mehikesega, vaid pikakarvalise kauni kassipreili Klaaraga, kuid suure koguse konservi võib ka tema hetkega ära süüa. On tavapärane, et kui panna kauss konserviga tema lähedusse ja pöörata pilk ainult hetkeks kõrvale, võib uuesti vaadates ainult tõdeda, et oli konserv ja ei ole enam konservi.

Diivani taga pesitseb Klaara ainult siis, kui vabatahtlikud toas toimetavad. Kui majas on vaikne, käib Klaara toas ringi, aeg-ajalt on ta neile oma jalutuskäikudel vahele jäänud.

Klaara on pärit Sillamäe kassikolooniast. Suure tõenäosusega on ta tänaval sündinud ning tal ei ole kunagi olnud oma kodu. Klaara on malbe, suurte ümmarguste silmadega ja imepehme kasukaga kassineiu, kes laseb endale ilusti pai teha, lihtsalt inimese lähedus on tema jaoks liiga hirmus ja ta ei oska veel paitamisest rõõmu tunda.

Kassitoa vabatahtlikud lasevad tal vaikselt inimestega harjuda ega ole pealetükkivad, sest kõik tuleb omal ajal. Läheb veel aega, kuni ta inimest täielikult usaldama hakkab, kuid omas kodus ja oma inimesega juhtuks see kindlasti kiiremini kui meie suures hoiukodus, kus vabatahtlikud toimetavad ainult mõned tunnid päevas ja harjumiseks jääb vähe aega.

Kui soovid Klaarale pakkuda armastavat kodu, kus ta saab tasapisi harjuda, palun kirjuta kodu@kassiabi.ee. Klaara juba ootab!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles