Fotod ja video: pisikesed saarmapojad teevad hommiku ilusaks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Washingtonis asuv Woodland Parki loomaed jagas hiljuti rõõmusõnumeid — kanada saarmas Valkyrie tõi märtsi keskpaigas ilmale neli uskumatult armast järeltulijat.

Loomaaia 119-aastase ajaloo jooksul on tegu esimese seal sündinud saarmapesakonnaga. Esmasel läbivaatusel tegid talitajad kindlaks, et kaks saarmatest olid emased ning kaks isased. 

Sündides on väikesed saarmad pimedad ja täiesti abitud ning avavad oma silmad alles kuu aega hiljem. Et Valkyrie oma võsukestega tugevad sidemed looks, hoitakse saarmaperet külastajate pilkude eest varjatuna ning loomaaia meeskonna poolt avaldatud fotod ja videod on praegu ainus viis loomakestega tutvuda. 

Et saarmaid võimalikult vähe segada, hoiavad talitajad neil silma peal pesakaamera abil. Esimene eluaasta on määrava tähtsusega ning kuna Valkyrie jaoks on tegu esimese pesakonnaga, soovib loomaaed olla kindel, et ta oma emarolliga toime tuleb. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles