Ketikoerast üleliigseks: koerapoiss Grafi rõõmsat naeratust ei varjuta isegi kurb hülgamine

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Graf.
Graf. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Veebruari lõpus helistas Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) infotelefonile naisterahvas, kes tundis muret ühe koerakese pärast. Nimelt olla Paljassaare sadama juures vahetanud üks ettevõte omanikku. Selles pole iseenesest miskit uut — omanikud ikka tulevad ja lähevad. 

Kahjuks elas ettevõtte territooriumil ketivalvuri elu ka üks isane koer, kel nimeks Graf. Koerake veetis päevi lühikese keti otsas. Süüa talle küll anti, kuid jalutama viidi harva ja sedagi mitte omaniku, vaid lahkete töötajate poolt. Kui ettevõte minema kolis, siis vaest koera polnud enam kellelegi vaja. Omanik oli pigem seda meelt, et tal pole koeraga midagi teha ja kõige lihtsam oleks süütu loom lihtsalt magama panna. 

Graf on umbes viieaastane elavaloomuline ja lahke sõber, kes magamapanekut küll ei väärinud. Nii otsustaski üks endistest töötajatest käia teda söötmas ja jalutamas, kuni leiab lahenduse ehk koerale uue kodu. Aega kahjuks palju ei olnud, sest territoorium oli kinnine ja sinna ligipääs tal ainult veel piiratud aja. Nii selle murega ELL-i poole pöördutigi. Sellist sõbralikku ja rõõmsameelset tegelast ei saanud loomakaitsjad kuidagi sinna jätta ning võtsid seetõttu vastutuse Grafile ise päriskodu leida.

Graf on tõeline rõõmupall ja sõbralik teiste koertega läbi aia. Teiste neljajalgsetega kokku lasta pole vabatahtlikud teda veel julgenud, kuid tundub, et ta tahab nendega pigem mängida kui kakelda.

Lapsed meeldivad talle hullupööra. Tegelikult on tema arvates kõik inimesed ilusad ja head. Tõelisele koerale kohaselt talle kassid ei meeldi. Tegelikult on asi sedasi, et kassid ei jaksa lihtsalt tema läheduses paigal püsida ja panevad plagama. Loomulikult on kass sel juhul Grafile saak, keda taga ajama hakata. Üks tore eripära on koeral veel. Ta nimelt ei tee väljaheiteid oma territooriumile. Tõelisele puhtusegurmaanile kohaselt ootab ta paar korda päevas jalutuskäiku, et oma hädad aedikust väljaspool toimetada. 

Kuna toas polnud Graf varem käinud, siis tuba on üks hirmus koht ja parem on majja mitte siseneda. Kindlasti on ta tasakaaluka harjutamise korral valmis kaaluma ka tuppa minekut, kuid see sõltub juba läbirääkimisoskustest. Graf ootab väga oma kodu ja peret, kellele rõõmu valmistada. Talle sobib hästi elamine aiaga majas ja ketti ta enam minna kindlasti ei taha, sest vabadus on palju magusam. Grafil on oma isiklik pass ja kiip, lisaks on Graf ka kastreeritud.

Grafi kohta oskab täpsemalt rääkida Kaija telefonil 53463593 või aadressil info@loomakaitse.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles