Õismäe rabas rihmata jalutavad koerad ründavad kitsi ja hirmutavad tervisesportlasi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeraga loodusesse minnes jalutusrihma maha jätta ei tohi.
Koeraga loodusesse minnes jalutusrihma maha jätta ei tohi. Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge / Scanpix

Möödunud nädalal lõpetas munitsipaalpolitsei menetluse, mille tulemusel sai karistada Õismäe rabas jalutanud koeraomanik, kelle ilma rihmata koer ründas kitsetalle. Loomake hukkus saadud vigastuste tagajärjel.

Juhtum tekitas metskitsedest palju rõõmu tundvate kohalike elanike sotsiaalmeediagrupis tugeva resonantsi. Ühiselt otsiti ja tuvastati koeraomanik, kes ei suutnud oma lemmikut korrale kutsuda ning põgenes sündmuskohalt, jättes surmavate vigastustega looma abitult lebama.

Facebookis ringlesid lapselastega kohvilauas istunud ja sündmust pealt näinud  vanavanemate emotsionaalsed kirjeldused nähtust. Kohe tekkisid sotsiaalmeediasse teated teistestki samalaadsetest juhtumitest samas piirkonnas, millest üks kirjeldab jaanuari alguses toimunud kahe ilma omanikuta koera rünnet, mille tagajärjel väike kitsetall samuti hukkus.

Esimeses juhtumis osalenud koera omanik ei eitanud rünnet ning kahetses oma süüd. Tema sõnul on tegemist sõnakuuleliku ja alandliku koeraga, kellega pole siiani ühtegi ebameeldivat intsidenti ette tulnud. Koera ootamatu käitumine tekitas temas peataoleku ja ehmatuse, sest muidu sõnakuulelik loom ei allunud ühtäkki ühelegi käsklusele.

Kevad on käes ja käes on ka loomade jooksuaeg. Munitsipaalpolitsei amet tuletab koeraomanikele meelde, et vastavalt Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirjale tuleb loomapidajal  välistada koera või kassi territooriumilt väljapääsemine või teistele loomadele või inimestele kallaletungi võimalus. Agressiivsusele kalduva koera puhul ei ole üleliigne jalutama minnes talle pähe panna suukorv.

Õismäe rabas tervisesporti tegevad ja väikeste lastega jalutavad pered on samuti mures seal ilma rihmata jalutavate koerte pärast, kes jooksjaid ning jalgrattureid ehmatavad. Ootamatult võsast välja hüppava hundikoeraga silmitsi seismine  – olgu ta kuitahes sõbralik  – võib aga väikesele lapsele tekitada eluaegse trauma. Seega, koeraomanikud – palun pange oma koerad jalutama minnes nõuetekohaselt rihma otsa. Ilma rihmata tohib linna territooriumil koera lahti lasta vaid koerte jalutusväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles