Tänavakasse aidata soovinud naise kodust leiti uskumatu arv neljajalgseid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakassid koju toonud ja kastreerimata-steriliseerimata jätnud naine pidi lõpuks tegelema enam kui saja neljajalgsega.
Tänavakassid koju toonud ja kastreerimata-steriliseerimata jätnud naine pidi lõpuks tegelema enam kui saja neljajalgsega. Foto: Toronto Cat Rescue / Facebook

Kasside päästmisega tegelev organisatsioon Toronto Cat Rescue aitab igal aastal tuhandeid kasse ning eelmisel nädalal kasvasid nende hoolealuste read enam kui saja kassi võrra. Šokeeriv on siinkohal asjaolu, et kõik need kassid tulid varjupaika ühest kodust.

Organisatsioonile helistas eelmisel nädalal naine, kelle soov head teha oli talle suure probleemi kaela toonud. Anonüümne heategija korjas tänavalt üles mõned kassid, et neile peavarju pakkuda. Ta jättis aga loomad kastreerimata ja steriliseerimata ning paaritunud kasside poolt toodetud järglaste eest ta enam hoolitseda ei suutnud. 

Maja külastanud Toronto Cat Rescue vabatahtlikele avanes jahmatav vaatepilt — hoone kõikides tubades oli massiliselt kasse. «Nende kokku lugemine oli kohutavalt raske, sest kassid jooksid igal pool ringi,» rääkis organisatsiooni juhataja asetäitja Belinda Vandersluis veebilehele The Dodo. «Lõpuks jõudsime me järeldusele, et majas oli umbes 120 kassi.»

Vaatamata suurele hoolealuste arvule oli heasoovlik naine andnud endast parima, et nende eest siiski hoolt kanda. Mõnd hiirekuningat vaevasid kirbud, ent nad kõik said korralikult süüa ja olid üldiselt hea tervise juures. 

Vandersluisi sõnul piisab sellise olukorrani jõudmiseks vaid ühest viljakast kassipaarist. «Kassid võivad järglasi saada juba kuuekuuselt — võite ette kujutada, kui kiiresti nende numbrid kasvama hakkasid,» nentis loomapäästja. «Me võtsime kõik kassid kaasa ja jagasime nad mitme organisatsiooni vahel ära. Nüüd ei jää üle muud, kui neile uued ja vahvad kodud leida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles