Fotod: metsloomaühingul tuli aidata pereta jäänud jänesepoega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Kevad on käes ning esimesed metsloomapojad siia ilma juba saabunud. Seetõttu on käed-jalad tööd täis ka Eesti Metsloomaühingul, mille vabatahtlikud hädalisi abistavad.

«Tahame teile taas meelde tuletada, et jänesepoegi kohates ei pea neid päästma asuma,» õpetas Metsloomaühing sotsiaalmeedias. «Jänesepojad ongi üksi, tihtipeale kuhugi alla peidetud, see on normaalne olukord. Emajänes toimetab päeval oma toimetusi ning saabub poegade juurde öö hakul.»

Ühingu sõnul on ülimalt tähtis jänesepoegi mitte puutuda, mitte käega katsuda ja häirida. Jänesepoega võib puudutada ainult sellisel juhul, kui ta on nähtavalt vigastatud, on otsene oht tema elule või kui lemmikloom on jänesepoja leidnud ja kaasa toonud. Kõigil teistel juhtudel lihtsalt eemaldu ja jäta jänesepojad rahule.

Mõne päeva eest teatati Loomapäästegrupile pesakonnast jänesepoegadest. Kahjuks selgus, et kahte jänesepoega enam päästa ei saanud, nemad olid juba hukkunud. Üks ellujäänud vapper jänesepoeg toimetati Nõmmele metsloomaühingu vabatahtliku juurde.

Jänesepoeg kaalub 127 grammi ning teda peab toitma spetsiaalse toidusegu ja lutipudeliga paar-kolm korda päevas. Lahti saab ta lasta alles siis, kui kaalule tulevad numbrid 800 grammi ringis.

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ja vaid annetustel toimiv organisatsioon.

Kui sa tunned et soovid toetada jänesepoegade toidusegu ja lutipudelite varusid, siis helista:

9009933 - annetad 5€ 

9009955 - annetad 25€ 

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu.

Annetuse võid teha ka pangakontole:

Eesti Metsloomaühing
Swedbank
EE952200221067573100
Selgitus: Metsloomade abistamiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles