Fotod ja video: päästjatel oli Kadrioru parki eksinud pahura kopra ohjeldamisega tükk tegemist (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Täna hommikul saabus Lemmikule vihje lugejalt, kes nägi üle Narva maantee Kadrioru pargi poole suunduvat kobrast, Eesti 2019. aasta looma. Kuna park koprale teadagi sobiv koht ei ole, tõttas appi kahurvägi — Eesti Metsloomaühing, keskkonnaamet ning päästeamet.

Metsloomaühingu Tallinna piirkonnajuht Eli Unga sõnas, et Keskkonnaameti andmetel ilmus kobras esmalt välja Tallinna sadama D-terminali juures ja jätkas kuival maal teekonda Kadrioru suunas. Unga ning teine Tallinna piirkonnajuht Merilin Laud sõitsid Kadriorgu kohale ja asusid jälgi ajama. 

Õnnesärgis sündinud kobras sai Narva maantee tiheda liiklusega tee ületatud ning potsatas Kadrioru pargi kõrgete seintega kanalisse. «Käisime pargi läbi, käisime hoovid läbi, vaatasime üle tee — kobrast ei olnud,» kirjeldas Unga otsimisprotsessi. «Lõpuks jalutasime kanali äärde ja seal me teda nägime.» Miks kobras üleüldse Kadriorgu sattus, ei osanud vabatahtlik loomapäästja kindlalt öelda, ent teoretiseeris, et nooremad koprad olid vanalooma pesapaigast minema ajanud ja nii ta uut kodukohta otsides lõpuks terminali juurde jõudiski. 

Et Metsloomaühingul kopra kanalist välja aitamiseks vahendeid polnud, kutsuti kohale päästeamet. Suure kahvaga õnnestus päästjatel kobras veest välja õngitseda ning üheskoos ühingu vabatahtlikega nurjati looma põgenemiskatse ja pandi ta transpordipuuri. Keskkonnaameti spetsialisti Jan Siimsoni soovitus oli kobras viia kesklinnast võimalikult kaugele, et ta taas inimeste keskele ära ei eksiks. Elus esimest ja tõenäoliselt ka viimast korda päästeautoga sõita saanud kobras lasti Pirita jõkke Iru silla juures ning viimase sabaplärtsatusega kadus piiber veesügavustesse. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles