Aita abivajajat: piinava põletikuga võitlev Halvaa ei saa enam üksi hakkama

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja / Facebook

Möödunud aasta märts oli Halvaa-nimelise kassikese jaoks elu ilusaim kuu — just siis saabus kätte aeg, mil ta tänavaelust pääses ja Pesaleidja hoole alla viidi. 

Lõpuks oli Halvaal olemas soe pesa aknalaual, toit ning vabatahtlikud, kes talle paisid jagavad. Teiste kiisudega maade jagamisest tekkis kassil aga suur stress – õrna hingega Halvaa sai kassitoa teiste asukate kiusukotiks. Stress viis selleni, et üks Halvaa ilusatest rohelistest silmadest muutus põletikuliseks ning korduvale ravile hoolimata tuli põletik alati tagasi. 

Pool aastat hiljem tekkis Halvaal võimalus kolida hoiukoju, et ta ometigi stressist ja põletikust pääses. Ravi kodukeskkonnas tõi kaasa olukorra paranemise, ent lõplikult põletik ära ei kadunudki. Järgnes mitu arstivisiiti ning alles neljas külastatud veterinaar tegi kindlaks, et tegelikult oli Halvaa hädade põhjuseks hoopis tugev kõrvapõletik, mis ka silma levis. 

Juba esimese antibiootikumikuuri ajal oli näha, et koos kõrvadega hakkas paralleelselt paranema ka kassi põletikus silm. Küll aga tuli kõrvapõletik pärast kuuri lõppu jälle tagasi ning seetõttu võeti Halvaa kõrvast analüüsid ja saadeti need Saksamaale laborisse, et saada teada, mille vastu täpselt võideldi. Pärast tulemuste saabumist määrati Halvaale uus antibiootikumikuur, ent selle lõpp tõi kaasa tugeva iivelduse ja nõrkuse ning ravi tuli paar päeva varem lõpetada.

Nüüd on Halvaa isu tagasi tulnud ja isegi suurem kui enne, aga samuti on ta uuesti oma kõrvu sügama hakanud. Pesaleidja vabatahtlikud ootavad ja vaatavad, kuid pole veel teada, kas kassi ravi on lõpuks läbi saanud või ootab varsti ees uus visiit arsti juurde. Praeguseks on Halvaa raviarved jõudnud 200 euroni, ent veel ei ole teada, kas selle summaga kiisu ravi ka piirdub. Seetõttu paluvad Pesaleidja vabatahtlikud nüüd kõigi kassisõprade abi — üheskoos saame Halvaad aidata. 

Kui sa soovid Halvaale abikäe ulatada, siis vali endale sobiv annetusviis:

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:

900 0950 - kõne hind 50€

900 0915 - kõne hind 15€

900 0905 - kõne hind 5€

Kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:

EE102200221063071211 Swedbank

EE941010220247756220 SEB Pank

EE351700017003105966 Luminor Bank

EE647700771001866844 LHV Pank

Selgitusse märgi «Halvaa»

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles