Maailma kuulsaim kaelkirjak tõi sadade tuhandete pilkude all ilmale uue järglase

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
April ja tema vastsündinud järeltulija.
April ja tema vastsündinud järeltulija. Foto: AP / Scanpix

2017. aastal sai internetisensatsiooniks USA loomapargis Animal Adventure Park elav kaelkirjak nimega April, kelle igapäevategemisi näitav otseülekanne meelitas YouTube'i miljoneid huvilisi. Loomasõbrad ei vaadanud videot pühendunult ainult lõbu pärast — üheskoos oodati väikese kaelkirjakupoja sündi. 

Kui Aprili järglane Tajiri 15. aprillil lõpuks ilmavalgust nägi, juubeldasid kaelkirjakufännid üle kogu maailma. Kui Aprili jaoks möödus  järgnev aasta Tajiri eest hoolitsedes, siis möödunud suvel teatas loomapargi omanik Jordan Patch, et loom on taas tiine ning kaelkirjakukaamera läks uue hooga käima. 

April ja Tajiri 2017. aastal.
April ja Tajiri 2017. aastal. Foto: AP / Scanpix

Patch ning kaelkirjakutalitajad jagasid Aprili kohta sotsiaalmeedias pidevalt infot ning 16. märtsi pärastlõunal ilmus Facebooki postitus, et sünnitustegevus oli alguse saanud. Kaelkirjakukaamera vaatajanumbrid alustasid järsult tõusmist ja vaid tunnike hiljem tõi 17-aastane April enam kui 300 000 vaataja pilkude all ilmale oma viienda poja. 

Kaelkirjak Tajirile nime valimiseks korraldati avalik hääletus ning tõenäoliselt toimib loomapark ka sel korral samamoodi. Pargi veterinaar tegi kindlaks, et tegu on isase kaelkirjakuga ning arvatavasti saab nimevõistlus juba peagi alguse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles