Päevakäpp: kaks vahvat vanderselli kolisid Tallinna peenest rajoonist turvakoju

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Noblessner ja Noblessnerita nopiti nagu sügisesed seened ühest peenemast ja kallimast rajoonist (nimed on vihjeks) Põhja-Tallinnas. Varem elasid nad lagunevate kivimüüride vahel, kus nad keset tühja platsi istusid ja ootasid, millal keegi neid märkab — üks ühel päeval ja teine teisel päeval, nagu õnnetud üksikud kukeseenekesed sambla all peidus.

Kuna Noblessner hoiab oma pisikest õde väga, nagu üks õige vend siin elus tegema peab, siis Kasside Turvakodu vabatahtlike sooviks oleks leida neile ühine soe ja armastav kodu, kus nad saaks edaspidigi üksteist hoida ja koos päevad lustides õhtusse mängida. Praegu on nad nagu kaks tilka vett — õde ei jää vennast sammugi maha ja magatakse ka tavaliselt koos üksteise otsas. Kombed on neil oma rajooni kohta igati kohased — potil käiakse ilusti, süüakse kenasti kausikesest ja kraabitakse kraapimispuud.

Seal, kus nad praegu ajutiselt peatuvad, on ka suuremad kassid, kelle pealt iga päev usinalt uusi asju õpitakse. Harjunud on nad ka koeraga, kelle kaissu üritavad kassikesed vahel magama pressida. Ühesõnaga ei oska need pisikesed kahekuused tegelased siin elus veel kedagi karta ja on kõigiga sõbrad.

Must-valge Noblessner on poiss ja triibuline Noblessnerita tüdruk. Nad on saanud kiibid ja parasiiditõrjed ning ootavad oma igavest ja armastavat kodu Tallinnas. Kirjuta neile aadressile info@kassideturvakodu.ee!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles