Kohtutäiturid panid võlglastelt ära võetud koera eBaysse müüki

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer Edda pandi Ahleni linnaametniku poolt eBaysse müüki.
Koer Edda pandi Ahleni linnaametniku poolt eBaysse müüki. Foto: Mikko Schimmelfeder / AP / Scanpix

Möödunud aasta lõpus pandi netiturule eBay müüki Edda-nimeline mops, kelle lõplikuks hinnaks kujunes 750 eurot. Koer kuulus Sakamaal Ahleni linnas elavale perekonnale, kellelt ta võlgade katteks ära võeti. 

Ametnike sõnul oli otsus Edda omanikelt ära võtta viimane võimalus, sest võlgades vaevelnud perel ei olnud enam muud väärtuslikku anda. Intsident sai sotsiaalmeedias kriitikalaviini osaliseks ning kommenteerijate sõnul on tegu südametu teoga. 

Edda pani eBaysse anonüümse konto alt müüki Ahleni linnaametnik ning müügist saadud tulu läks linnakassasse. Koera ostnud Michaela Jordan plaanib nüüd aga linna vastu kohtusse minna ja väidab, et teda on petetud. Eddat kirjeldati müügipostituses kui tervet, tugevat ja vaktsineeritud koera, ent Jordani sõnul vaevavad neljajalgset mitmed terviseprobleemid, millest üks vajab kulukat operatsiooni. 

Edda, uue nimega Wilma, uues kodus.
Edda, uue nimega Wilma, uues kodus. Foto: GUIDO KIRCHNER / AFP / Scanpix

Põhja-Rein-Vestfaali liidumaa siseasjade kõneisik märkis, et kuigi loomade arestimine võlgade katteks on lubatud, ei tohiks see moraalsest vaatepunktist vaadatuna kehtida lemmikloomade kohta. Ta lisas ka, et arestitud varade müügiks tuleks korraldada avalik oksjon, mitte need anonüümselt internetti riputada. Ahleni linnavõimud kommenteerisid selle peale, et kui Edda ostnud Michaela Jordan sellega nõus on, on nad valmis müügi tühistama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles