Kangelaslik koer päästis perekonna tulekahju keskelt, kuid hukkus ise leekides

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rikku-nimeline husky tegi oma parimate sõprade aitamiseks kõige suurema võimaliku ohverduse — ta teavitas oma omanikke majas lõõmavast tulekahjust ja võimaldas neil nii põgeneda, ent jäi ise leekidesse.

Quinn Demarest ja Monica Molina magasid möödunud reede varahommikul oma Manhattanil asuva kortermaja esimese korruse korteris sügavalt ning ei kuulnud tuletõrjealarmi, mis korrus kõrgemal üürgas. Päästjaks sai koer Rikku, kes paari üles äratas.

«Me ärkasime tänu Rikkule, jooksime koos korterist välja ja hakkasime Monicaga naabreid äratama, sest suits oli jõudnud meie korrusele,» kirjeldas Demarest juhtunut. «Ilma Rikkuta oleks tagajärjed olnud kohutavad.» 

Viinud oma kihlatu õue märkas Demarest, et Rikku ei olnud nendega kaasa tulnud. Ta jooksis hoonesse tagasi, kuid oli lootusetult hiljaks jäänud. «Ma püüdsin Rikkule järele minna, aga tuli oli liiga suureks paisunud ja ma ei saanud teda kätte,» sõnas mees. «Mu süda on murdunud, juhtunust on ikka veel liiga raske rääkida.»

Naabermajas elav William Joyce sõnas väljaandele New York Post, et jooksis õue suitsulõhna peale ning talle avanenud vaatepilt oli jahmatav. «Tuleleegid tulid akendest välja — selliseid asju näeb tavaliselt filmides,» kirjeldas Joyce. Leekidega võitles 106 tuletõrjujat 25 üksusest ning haiglasse viidi 8 vigastatut. Mis tulekahju põhjustas, on siiani selgusetu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles