Möödujad tahtsid Pärnumaa rannalt leitud viigripoja koju sooja viia (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viigripoeg rannal.
Viigripoeg rannal. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eile sai Eesti Metsloomaühing teate, et Pärnumaa rannas nähti üksikut viigripoega. Kuigi looma asukohta esialgu ei avalikustatud, leidsid uudishimulikud inimesed ta sellegipoolest üles ning asusid viigriga pilte klõpsima. 

Kui Metsloomaühing täna hülgepoja kontrollimiseks tagasi rannale läks, avanes vaatepilt, kus hülge juurde oli kogunenud kümmekond inimest. «Hülgepoega oli juba vette tassitud ja ujutatud, autosse tõstetud «sooja» ning järgnevalt oli juba tehtud plaan «vaene loom» koju viia,» seisis Metsloomaühingu poolt tehtud sotsiaalmeediapostituses

Viigerhüljes on teise kaitsekategooria looduskaitsealune ehk hävimisohus liik. Eesti riik ei ole aga suuteline sellistes olukorades abi pakkuma ja valmisolekut iga-aastaselt korduva probleemiga tegeleda ei ole. Viigrile osaks saanud tähelepanu tõttu võttis ühing koostöös hülgeuurija Mart Jüssi ja Keskkonnainspektsiooniga vastu otsuse sekkuda — kontakti võeti Riia loomaaiaga ning leiti inimene, kes tegeleb hüljeste rehabilitatsiooniga.

Täna kella 14-ks jõudis hülgepoeg, kel nüüd nimeks Kraps, juba Riia loomaaeda. Samal ajal kui Pärnumaa rannast leitud hülgepoeg loomaaeda jõudis, toodi sinna veel kaks tema saatusekaaslast.

Kui näed rannal hallhülge või viigerhülge poega, siis:

- Ära mine talle lähedale ja ära häiri teda. Tal on teravad hambad!

- Ära hakka loomaga pilte tegema ja hülgepoja asukohta kõigile jagama.

- Ära paku hülgele mingit toitu, tema toit on ainult emapiim.

- Kui näed rannas jäätmeid, mis võivad hülgepojale ohtlikud olla, korja need sealt kokku ja vii ära.

- Tee kaugemalt pilt/video ja saada info Metsloomaühingu sõnumitesse või helista infotelefonile 56322200. Helista kindlasti, kui hüljes on vigastatud. 

- Ära jaluta rannas lahtiste koertega!

- Kui näed rannas jalutades lahtisi koeri, informeeri omanikke ja palu neil koerad kinni panna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles