Tšehhis tappis lõvi mehe, kes teda lemmikloomana pidas

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mees, kes pidas oma tagaaias 9-aastast lõvi, leiti oma armastatud lemmiku poolt surnuks puretuna.

Hukkunud mees oli Ida-Tšehhis elav 34-aastane Michal Prasil. Surnukeha avastati seest poolt lukustatud lõvipuurist, leidjaks oli Prasili isa.

Lisaks lemmikuna peetavale isasele lõvile, elas tol hetkel territooriumil veel teinegi lõvi, kelle mees eelmisel aastal paaritamise eesmärgil ostis. Olgu öeldud, et kiskjate taoline pidamine valmistas muret kohalikele elanikele.

Mõlemad loomad lasti rünnaku järgselt ametnike poolt maha. «Antud samm oli surnukeha kätte saamiseks hädavajalik,» ütles politseinik kohalikule meediale, kuigi kiskjad olid eraldi aedikutes.

Varasemalt oli meest ebaseadusliku aretamise ning aedikute ehitus- ja planeerimisloa puudumise tõttu trahvitud. Prasil keeldus lubamast mistahes ametivõime oma vara ja loomade lähedusse. Eelnevalt ei olnud ametnikele antud luba ka lõvi jõuga mujale paigutada, sest puudus selleks piisavalt sobiv ja turvaline koht. Samuti puudusid tõendid loomade väärkohtlemise kohta.

Prasili postitatud videosid vaadates on näha, et tegemist oli hulljulge mehega. Paraku maksis liigne julgus talle ka elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles