Võrumaal said autolt löögi kaks sõiduteele jooksnud koera

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lõuna prefektuur

Lõuna prefektuur jagas täna oma Facebooki lehel teadaannet avariist, mille käigus sai vigastada kaks koera. Postituse eesmärgiks on tuletada loomaomanikele meelde, et lemmikut ei tohi üksinda hulkuma lasta.

Võrumaal juhtus avarii, kus kaks sõiduteele jooksnud koera said autolt löögi, vigastasid käppasid ning viidi otsejoones operatsioonile

Tõsi ta on, et maapiirkonnas on tavapärane, et koerad ei ole aias või ketis kinni, vaid käivad vabalt ringi. Omanik arvab, et koer tunneb oma territooriumi piire ega lähe kaugemale. Ja kui ka läheb, pole sest midagi – koerad on ju kõik see aeg külades ringi jooksnud.

Tegelikult ei saa looma niimoodi usaldada. Koerad käivad kodust kilomeetrite kaugusel, eriti koos teiste koertega. Nad võivad hirmutada või isegi rünnata teisi inimesi ja loomi. Kahjuks võivad nad sattuda õnnetusse, näiteks jääda auto alla, nagu ka sedapuhku juhtus.

Et vältida olukorda, kus plehku pannud lemmik teistele või endale kahju teeb, tasub investeerida aedadesse ja loomadel pidevalt silm peal hoida. Võttes endale koera näol sõbra, võtate vastutuse, et loomake oleks kaitstud ning ka teised oleks tema eest vajadusel kaitstud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles