Uuring: kass on nõme, sest sina oled halb omanik

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kassi käitumine ei ole sulle meeltmööda? Uues uuringus leiti, et kassi käitumist mõjutab tema omaniku iseloom.

Teadlased küsitlesid 3000 kassiomanikku. Nad uurisid nii neljajalgsete sõprade käitumise ja elustiili kohta kui ka omanike endi. Tulemused olid üllatavalt sarnased nende uuringutega, milles on käsitletud lapsevanemate ja võsukeste suhteid. Uuringus leiti, et keskmiselt kõrgemate neurootilisuse näitajatega inimeste kassidel on suurema tõenäosusega käitumisprobleemid. Nende käitumine ilmutas märke stressist – selliste omanike kassid olid tihti agressiivsemad ja ärevushäiretega.

Õnneks kanduvad ka positiivsed omadused kassidele üle, kirjutab New York Post. Nimelt tähelepanelike ja kohusetundlike omanike kassid ei ole enamasti nii ettearvamatud ja ei ürita inimesi vältida.

Paljud omanikud suhtuvad oma kassi kui pereliikmesse, nõnda pole ka ime, et nende käitumine ja iseloom kasse nii tugevalt mõjutab. Seega, järgmine kord kui kass sind vihale ajab, tasuks ehk peeglisse vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles