Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Piinatud kass jäeti Valga prügikasti vaevlema

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud kass leiti Valgast Tartu tänava kalmistu prügikastist.
Vigastatud kass leiti Valgast Tartu tänava kalmistu prügikastist. Foto: Katrin Blauberg

Valgalanna leidis Valga kalmistu prügikastist kassi, kellel olid torkehaavad pea ümber ja murtud käpp. Kass viidi kiirelt operatsioonilauale ja ta taastub Valga loomade varjupaigas.

Valgalanna Katrin Blauberg külastas täna hommikul Tartu tänava kalmistul lähedase hauda, kust võttis vanad küünlad ja hakkas neid prügikasti viskama. Avanenud vaatepilt oli aga šokeeriv. Prügikastis oli raskelt viga saanud kass, kellel oli siiski veel eluvaim sees. «Küünlad kukkusid maha, hakkasin röökima ja kähku abi otsima. Ta alguses ei teinud häältki. Kui loksutasin, hakkas häält tegema. Ma sain sellise šoki, see oli nii valus vaatepilt,» kirjeldas naine.

Ta helistas nii loomade varjupaika kui loomakliinikusse. Alguses arvas Blauberg väliste vigastuste põhjal, et kass on auto alla jäänud. Loom viidi kiirelt operatsioonile Valga loomakliinikusse ja seal selgus, et olukord on veel võikam. Loomaarst Jaan Luha esialgne arvamus on, et kassi on suunaga ülevalt alla tugevalt torgitud terava esemega, milleks võis olla puutokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles