Vaata, kes on lemmikute varjupaigas kodu otsinud kõige kauem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Varjupaikade MTÜ

Iga kuu jõuab varjupaikadesse keskmiselt 65 koera, 255 kassi ja 4 pisilooma. Korraga on MTÜ Varjupaikade 7 varjupaigas keskmiselt umbes 600-700 kassi ja ligi 100 koera. See on ehmatavalt suur number, mis paneb mõtlema, kui kergekäeliselt oma lemmikutest loobutakse või tänavale visatakse. Loomulikult on nende õnnetute kodutute hulgas neidki, kelle peremees mõnel tõsisel põhjusel oma looma eest enam hoolt kanda ei jaksa ja peab temast loobuma. Kuid sellest hoolimata on kurva saatusega lemmikuid liiga palju.

Õnneks leidub meie hulgas häid inimesi, kellele kodutute loomade saatus korda läheb ja kes on võtnuks nõuks omale lemmik varjupaigast võtta või toetada neid mõnel muul moel. Iga kuu läheb varjupaigast uude koju keskmiselt 123 looma ja tegemist on kasvava trendiga. Kõige kergemini leiavad endale uue kodu loomad, kes on noored, terved, sõbralikud ja ilusad. Teised jäävad varjupaika oma saatust ootama ja seda sageli päris kauaks. Näiteks otsib kass Paula omale uut kodu juba üle 8 aasta. 

Foto: Varjupaikade MTÜ

Ka Pontu otsib endale uut kodu juba mitu aastat. 

Foto: Varjupaikade MTÜ

Pontu on suur hundikoer, kes alguses võib tunduda hirmutav, kuid keda kindlasti kartma ei pea. Ta armastab jalutada, ei rebi ei tõmba, ei taha paha peale minna, kedagi ründama või ära joosta ja on truu kaaslane. Eesti hundikoer Pontu toodi varjupaika, kuna tema eakas omanik pidi oma tervise tõttu linna kolima. Maapoiss Pontu on kasvanud sõbra ja seltsilisena. Iseloomult väga kannatlik ja sõbralik. Üle kahe aasta on oma uut kodu otsinud ka kassid Väle ja Lende ning koer Jass.

kass Väle
kass Väle Foto: Varjupaikade MTÜ
kass Lende
kass Lende Foto: Varjupaikade MTÜ
koer Jass
koer Jass Foto: Varjupaikade MTÜ

Need näited on vaid väike osa neist, kes armastavat ja püsivat kodu otsivad. Hetkel saavad nad elada tänu headele toetajatele, kuna kohalik omavalitsus maksab iga looma ülalpidamise eest vaid esimesed 14 päeva või teeb seda loomaomanik, kui ta talle järele tuleb. Ent edasi tuleb varjupaikadel loomi ülal pidada annetuste eest. Keskmiselt kulub loomale uue kodu leidmiseks 3 kuud, mis tähendab, et 76 päeva elatusraha tuleb leida mujalt. Kui poleks häid annetajaid, saaks iga looma ülal pidada seadusega ette nähtud 14 päeva ja edasi tuleks liikuda üle 10 aasta tagusesse aega, kui enamus loomi eutaneeriti peale kahte nädalat.

Et loomi säärane saatus enam kunagi ei tabaks tehakse mitmeid kampaaniad. Näiteks saab aidata koos Petcityga. PetCity kauplustes asuvad spetsiaalsed annetuskastid, mille sisu annetatakse Varjupaikade MTÜle. Annetuskastidesse saab panna erinevaid tooteid, et täita varjupaigaloomade südamesoove. Kampaania kestab veel vaid selle kuu lõpuni.

Aitame varjupaikade lemmikuid koos!

Copy
Tagasi üles