Lume alla jäänud inimese vaatepunkt: vaata, kuidas päästekoer appi tõttab

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsingukoer Flo.
Otsingukoer Flo. Foto: Mountain Rescue Search Dogs England / ‏@SARDAEngland / Twitter

Lume alla lõksu jäämine on eluohtlik ja sügavalt hirmutav kogemus, millega õnneks puutuvad kokku vaid vähesed. Paljud sellised juhtumid on aga õnneliku lõpuga ja seda tänu päästekoertele, kelle terav nina hättasattunu asukoha kindlaks teeb. 

Päästekoerte koolitamisega tegelev ühing Mountain Rescue Search Dogs England (MRSDE) jagas sotsiaalmeedias hiljuti videot sellest, kuidas näeb laviiniotsing välja lume all peituva inimese pilgu läbi. 

Video tarvis pandi koolitusmeeskonna liiget otsima Flo-nimeline borderkolli, kelle töö oli lumekoopas istuv inimene üles leida ja välja kaevata. MRSDE tutvustus kirjeldab Flod kui ääretult töökat ja entusiastlikku koera, kes on osalenud enam kui 30 päästemissioonil. 

Päästekoerte töö on pingeline, ent seda suurem on nende rõõm eduka tulemuse üle. Selget heameelt näitas välja ka Flo, kes oma leiust esmalt otsijaid teavitas ning seejärel läbi lumme kaevatud augu koopasse puges, et seal peitujat tervitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles