Politsei: koera näljutamine ei ole seaduse silmis julm tegu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimatu omaniku käe all nälginud kahest kuldsest retriiverist oli järel vaid luu ja nahk.
Hoolimatu omaniku käe all nälginud kahest kuldsest retriiverist oli järel vaid luu ja nahk. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) huviorbiidis on enam kui aasta olnud Läänemaal Paliveres elav Triin, kelle käe all on mitu koera näguripäevi näinud. Loomakaitsjad esitasid politseisse küll avalduse, ent korrakaitsjatel on käed seotud.

Eesti loomakaitse liit tegi 15. veebruaril Lääne prefektuuri avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks Paliveres elava Triin Kruusma suhtes, kuna tema kuldsed retriiverid Pippa ja Bruno olid nälginud ning järelvalveta. Kaks loomakliinikut olid kinnitanud, et koerte tervislik seisund on halb, koerad kaalusid poole vähem, kui tegelikult peaks, kirjutab Lääne Elu.

Eestimaa Loomakaitse Liit, toetudes kliinikute arvamusele, oli seisukohal, et tegemist on looma suhtes lubamatu teo toimepanemisega julmal viisil, mistõttu liit taotles Triin Kruusma suhtes kriminaalmenetluse alustamist. Ka leidis liit, et Kruusma suhtes tuleks kohaldada lisakaristusena loomapidamise keeldu, mille kohaldamise üle saab otsustada vaid kohus.

Politsei teatas sel reedel, et kriminaalmenetlust ei alustata, põhjendades otsusta asjaoluga, et seadusandja pole kriminaliseerinud lubamatut tegu looma suhtes, kui see on pandud toime piinaval viisil.

Lähemalt loe Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles