Pärnumaal asuva Ranna rantšo valvekoer lasti tööpostil maha (6)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääneranna vallas Ranna rantšos on lein. Üleeile said rantšot pidavad inimesed telefonikõne, et perekonna lemmik ja rantšo valvur koer Mõmmi lebab kodu ligidal põllul. Selgus, et keegi oli koera maha lasknud.

Ranna rantšo perenaise Ande Baikovi sõnul keegi tulistamist ei kuulnud, ent kui koer leiti, ei olnud tema keha veel kangeks tõmbunud. Kadunud oli üks Mõmmi silmadest ning tema küljest avastati kuulihaav. Perekonnal on kahtlus, kes juhtunu taga on, ent enne kindlaid tõendeid ei taha nad kellegi peale näpuga näidata, vahendab «Reporter». 

Mõmmi ja teiste Ranna rantšo koerte ülesanne on pidada valvuriametit. Baikov peab rantšos nimelt farmiloomade turvakodu ja koerad hoiavad abitutest laudaelanikest eemal metsloomad.

Baikov avaldas juhtunu järel Facebookis pöördumise, paludes abi neilt, kes midagi nägid või kuulsid. Baikovi postitust on nüüdseks jagatud enam kui 6600 korda ning sajad kommenteerijad meenutavad Mõmmit kui ääretult lahket ja suure südamega koera. Juhtunu asjus on algatatud kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist.

Politsei palub kõigil, kes juhtunust midagi teavad või oskavad anda teavet, mis aitaks juhtunu asjaolusid selgitada, anda sellest teada telefonil 444 6659 ja 5343 5613 või meilil kersti.reilent@politsei.ee.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles