Päevakäpp: ellujäämise enese kätesse võtnud Simoni unistus pole ikka täitunud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Simon, Simmu, Simps, Simmunaator — heal lapsel mitu nime. Ja hea laps ta on, sest sai aru, et väiksel kiisupoisil pole sügiskülmade lähenedes lootust omapäi hakkama saada. Nii ta kõmpiski suve lõpus Laitses ühe toreda pere suvilasse, kes ei saanud teda küll päris tuppa võtta, kuid pakkusid talle ajutist ulualust kasvuhoones. Kuna peagi ootas kõiki suvilaelanikke linnakorterisse kolimine, otsiti Simmule hoiukodu.

Maapoiss Simmu oli uuest elumuutusest esialgu kohkunud ja sellega harjumine võttis aega. Ega kui ei ole varem autoga sõitnud ega suuri maju ja vilkuvaid värvireklaame näinud, siis võib ikka käpa värisema võtta küll. Iga päevaga on kassipoiss siiski üha julgemaks muutunud. Kui alguses hoidis ta ohutut distantsi ja jooksis isegi pai eest minema, siis varsti lubati nii paitada kui ka sügada ning sätiti end ööseks hoiutädi ja hoiukodu kahe kassiproua juurde kaissu.

Sõbrapäevanädalal, pärast neljakuulist kooselu kinkis Simmu hoiutädile esimesed kaks peamüksu ja pani käpa magama minnes usaldavalt õlale, nurrudes kõrva magusaid mõtteid. Pole vist vaja öelda, et hoiutädi süda sulas nagu jäätis kuumal pliidil. Küllap ei ole enam väga kaugel ka päev, mil Simmu istub inimese sülle paisid nautima.

Üks asi teeb aga Simmule muret — mida suuremaks tema kasvab, seda pisemaks hoiukodu jääb. See on üks veider värk, sest sinna kolides ei tundunud tuba sugugi nii väike. Nüüd aga saab vaevalt hoo üles võtta, kui juba peab kõigi nelja käpaga pidurdama, et mitte oma armsat nosplit vastu seina lömmi joosta. Ja hoiukodu kassiprouad on ka ühed parajad sohvakartulid, kes ei pea maadlemisest, palliveeretamisest ega muust sportlikust tegevusest üldse lugu. Sestap mõtlebki kiisupoiss, et küll oleks alles tore, kui leiaks sellise kodu, kus on ruumi ringi joosta ja kus on ehk mõni neljajalgne ees ootamas, kellega mürglit teha.

Simmu on kiibitud, kastreeritud ja saanud vajalikud parasiiditõrjed ning on igati ponks poiss. Ta ootab kannatamatult kirju aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles