Jahmatavad fotod: peadpidi plastanumasse kinni jäänud hundist oli saanud enese hale vari

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loodusfotograaf Tanay Panpalia avalikustas hiljuti 2013. aastal tehtud pildid, millel on kujutatud Kesk-Indiast Nagpurist leitud hunt, kes oli peadpidi plastmassnõusse kinni jäänud ja kondiseks nälginud. 

Panpalia sattus hundile peale ajal, mil oli seltskonnaga Paradgaoni järve ääres linde pildistamas. Õhutemperatuur oli mehe meenutuste kohaselt tol päeval tõusnud üle 45 soojakraadi. «Hundi nägemine oli olnud mu pikaaegne soov ning ma unistasin võimalusest neid uhkeid loomi kord ise pildistada,» rääkis Panpalia. «Vaatepilt, mida ma nägin, ajas mu aga ahastusse.» 

Sattunud tunnistajaks umbes kümneliikmelise hundikarja toimetamistele, märkas fotograaf noort looma, kelle pea ümber oli pooleldi läbipaistev plastikust anum. Hundi keha oli kondine ning ta oli võimeline vaid aeglaselt liikuma. Panpalia silmas nõus aga auke, mis võimaldasid hundil hingata ja tõenäoliselt ka veidi vett juua. 

Ülejäänud hundikarja silmas pidades järgnes seltskond loomadele mitu tundi, kuni appi kutsutud metsloomaspetsialistid lõpuks saabusid. Nõrkenud hunt püüti kinni ning ta vabastati plastikust vanglast, misjärel võsavillem taas karjaga liitus. Loomulikult jäädvustas Panpalia kogu missiooni fotodele, mille nüüd avalikustas. 

«Need pildid on tükk aega tolmu kogunud, ent ma loodan, et need suudavad illustreerida mil moel plastik meie planeeti ohustab,» sõnas Panpalia. «Oleme jõudnud kriisiolukorda ning mulle jõudis see kohale alles pärast seda, kui hundi kannatusi oma silmaga nägin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles