Video: magavat kaaslast kiusama läinud lõvi sai valusa õppetunni osaliseks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Lõuna-Aafrikas Krügeri rahvuspargis giidina töötav Joshua Loonkushu jäädvustas hiljuti klipi sellest, mis juhtub, kui segada magavat lõvi. Õhtusel safaril kohatud lõvikarja isane otsustas üles ajada ühe oma kaaslastest ning sai seda tehes vägagi valusa ninanipsu. 

Loonkushu sõnul oli ta sama lõvikarja näinud päev varem ning otsustas nad taas üles otsida. Turistid ja giidid jäid autodesse loomi ohutust kaugusest uudistama, et nende tegemisi jälgida.

«Ühel hetkel jäi karja juhtlõvile silma magav emane ning ta hakkas ettevaatlikult lähemale hiilima, püüdes jääda nii vaikseks kui võimalik,» kirjeldas Loonkushu. «Ma ütlesin oma kaaslastele, et nüüd hakkab kindlasti midagi huvitavat juhtuma ja nii ka läks.» 

Kõigi üllatuseks hammustas lõvi magavat kaaslast reiest, ent vaid murdosa jooksul oli emalõvi jalgadel ning hakkas raevukaid käpahoope jagama. «Peagi peale võitlust saabus ka ülejäänud kari asja uudistama, justkui uurides mis juhtus,» sõnas Loonkushu. «Olen giidina töötanud kaheksa aastat, ent sellisele käitumisele pole ma kunagi tunnistajaks olnud.»

Loonkushu filmitud videol on nüüdseks üle nelja miljoni vaatamise ning kommentaariumis käib tuline arutelu selle üle, mis tegelikult juhtus. Lõvikutsikate tapmine ei ole isaste lõvide puhul midagi ebatavalist, ent kuna emalõvide ülesanne on karja jaoks jahti pidada, tooks nende murdmine vaid kahju. Ühe kommenteerija sõnul harjutas isalõvi tõenäoliselt lihtsalt ründamist ning magav kaaslane oli tema jaoks kõige lihtsamaks sihtmärgiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles