Päevakäpp: kõige nunnuma näoga Mõugu otsib igavest sõprust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Kassipoiss Mõugu saabus turvakodusse ühel 2016. aasta oktoobrikuu päeval. Vihm peksis vastu aknalaasi ning tuul oli õues nii tugev, et oli soklikorruse ruumid jahedaks muutnud. Ühes pisikeses puuris piilus tekkide vahelt oma suurte ümmarguste silmadega üks kassipoiss — see oli muidugi Mõugu.

Mõugu puhul on kaugelt näha, et temas on midagi erilist. Me ei oska öelda, mis see on, kuid iga kassiarmastaja saab teda nähes kohe aru, et siin on tegemist kellegi hoopis teistsugusega. Ehk on see tema mõnusalt pontsakas ja ümar nägu, mis tekitab ülevoolava tundepuhangu? Või äkki on need ümarad targad silmad, mis uudishimulikult hinge puurivad? Vot ei oskagi öelda, aga suurt armastus ei saagi ju seletada? Kuidas sa paned midagi nii mõõtmatut sõnadesse?

Mõugu ootabki enda eluteele ühte seesugust inimest, kes leiaks, et armastust Mõugu vastu on raske sõnadesse panna. Ta loodab leida inimest, kes ei suuda meenutada, millised olid päevad ilma Mõuguta ning ühine tulevik koos vahva nurrumootoriga teeb südame nii-nii soojaks.

Mõugu ootab kirju aadressile info@kassideturvakodu.ee!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles