Matšeetega julmalt rünnatud kass tõestas, et tal on mitu elu varuks (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Titou pärast taastumist.
Kass Titou pärast taastumist. Foto: Mercury Press & Media / Caters News Agency / Scanpix

Tais Burirami linnas sattus juhuslik mööduja peale kassile, kelle seisukord oli jahmatav — loom oli verine ning tema peas haigutas sügav haav. 

Kass viidi loomakaitseorganisatsiooni Sounds of Animals vabatahtlike poolt kliinikusse, mille veterinaarid võtsid loomakese elu päästmiseks ette raske operatsiooni. Titoud, nagu kassi kliinikus kutsuma hakati, oli rünnatud matšeetega ja seda tõenäoliselt selleks, et ta lihaks teha. Imekombel suutis kass põgeneda, ent relv oli hävitanud ühe tema silma ning lahtise haava sügavusest paistis osa Titou ajust. 

Operatsiooni käigus eemaldati Titou kasutu silm ning suur haav õmmeldi ülima ettevaatlikkusega kokku. Nüüdseks tugev kass läbi teinud uskumatu paranemise ja leidnud uue kodu kohaliku perekonna juures.

Titou peale operatsiooni lõppu.
Titou peale operatsiooni lõppu. Foto: Mercury Press & Media / Caters News Agency / Scanpix

Sounds of Animals juhi Michael Chouri sõnul ei ole Titou ellu jäämine midagi vähemat kui puhas ime. «Tema vigastused olid kohutavad ning ta päästis veterinaaride kiire tegutsemine,» rääkis Chour. «Nad suutsid ta ilusti kokku õmmelda ning parandasid tema suu ja nina nii hästi kui võimalik.»

Chour käis igapäevaselt kliinikus, et Titou tervenemisel silm peal hoida. Mõne päevaga oli kassike võimeline omal jõul sööma ja jooma ning tundis end vaatamata läbielatule hästi. «Maapiirkondades on kasside ja koerte matšeetedega tapmine üpriski tavaline ning neid tarbitakse toiduks,» nentis loomakaitsja. «Titoul läks aga hästi — ma loodan, et ta ei satu enam kunagi selliste koletiste teele.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles