Fotod: lumme mattununa leitud kass jahmatas paljunäinud veterinaare (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Animal Clinic of Kalispell / Facebook

Vast igaüks on kuulnud väljendit «uudishimu tappis kassi». USAs Montanas elava Fluffy-nimelise neljajalgsega peaaegu nii juhtuski, ent imekombel tuli ta oma täbarast seisundist välja. 

Fluffy kodulinna Kalispelli tabas jaanuari lõpus suur lumetorm. Kui tema omanikud 31. jaanuaril töölt koju saabusid, leidsid nad oma armastatud neljajalgse alajahtununa lumehangest, jääsegused kamakad karvadesse külmunud. Kuidas Fluffy sellisesse olukorda sattus, pole kindel — tegu on küll peaasjalikult õues elava kassiga, ent neljajalgse omanikud ehitasid talle ka sooja ja kuiva varjualuse, kuhu Fluffy sel päeval millegipärast ei jõudnud. 

Fluffy omanikud teavitasid kohalikku loomakliinikut kassi seisukorrast ning kui Fluffy veterinaaride juurde jõudis, olid nood juba valmis teda üles sulatama. Muuhulgas kasutati selleks sooja vett, fööne ja kuivi käterätikuid. Kassiga tegelenud loomaarst Jevon Clark nentis, et oma 24-aastase töökogemuse jooksul ei olnud ta sellist vaatepilti varem näinud. «Tema kehatemperatuur oli nii madal, et meie kraadiklaas ei suutnud seda lugeda,» rääkis Clark. «Kasside tavaline kehatemperatuur jääb 37-39 kraadi ringi, Fluffy oma oli kahtlemata alla 32 kraadi.»

«Kulus tund enne, kui Fluffy lõpuks häält teha suutis,» kirjeldas kliiniku juhataja asetäitja Andrea Dutter kassi õnnetut olukorda. «Veel tund hiljem oli tema kehatemperatuur ikka veel liiga madal ning ta viidi intensiivravipalatisse.»

Möödunud neljapäeval teatas Kalispelli kliinik sotsiaalmeedias, et imekombel oli Fluffy täielikult taastunud ning tundis end hästi. Kass on nüüdseks tagasi kodus ning et sarnaseid ohtlikke olukordi vältida, hoiavad omanikud teda talve lõpuni toas.  

Foto: Animal Clinic of Kalispell / Facebook
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles