Kundas visati korteripeo käigus viiendalt korruselt surnuks väike koer (4)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Eile jagas Eestimaa Loomakaitse Liit (ELL) sotsiaalmeedias lugu Stefani-nimelisest koerakesest, kelle elu lõppes vägagi julmal moel — teisipäeva õhtul Kundas toimunud peo käigus visati koerake kortermaja viienda korruse aknast surnuks. 

ELL-ile andis juhtunust teada Kaisa-nimeline neiu, kelle õele Kellyle kuueaastane pekingi paleekoer Stefani kuulus. Teisipäeva õhtul kogunes Kelly ja Stefani koduks olnud korterisse seltskond, mis koosnes enamjaolt 20. eluaastates noorukitest ning üheskoos pruugiti ka alkoholi. 

Ühel hetkel tekkis noorte vahel aga tüli ning selle asemel, et vaidlus mõistlikult ja sõnadega lahendada, otsustasid kaks meest rusikad käiku lasta. Kaisa kirjelduse kohaselt ründas Kellyt 34-aastane Kaido, kes läks neiule esmalt kättpidi kallale ja võttis seejärel appi kurika. Löökide tagajärjel kaotas Kelly mõneks ajaks teadvuse ning kui ta lõpuks toibus, ei suutnud ta korterist leida Stefanit. 

Küsimise peale, kus koer on, olla vastatud, et läks õue jalutama. Kelly kummardus viienda korruse aknast vaatama lootuses, et näeb ehk kuskil oma koerakest enne, kui õue otsima tormab. Nägigi — pisikese Stefani elutu keha lamas viis korrust allpool asfaldil. Selgus, et samuti peol olnud 31-aastane Aarne oli koerakese ühel hetkel lihtsalt aknast alla visanud. Päästa polnud midagi, sest kukkumine kustutas Stefani eluküünla koheselt. 

Politsei ja kiirabi saabusid. Šokis Kelly viidi EMOsse ja tema kehavigastused fikseeriti. Politsei võttis tunnistused noortelt ja palus Kellyl minna jaoskonda meeste kohta avaldust kirjutama. Kaisa ja Kelly ELL-iga suhtlemise ajal just sinna suundusidki. 

Aarne jaoks ei ole tegu esimese väärteoga — 2006. aastast tänaseni on teda korduvalt karistatud nii väärteo- kui kriminaalkorras. Süütegude hulka kuuluvad trahvide maksmisest hoidumine, politseikonstaabli ründamine, mitmed vargused ja katseajaks kehtestatud kontrollnõuete rikkumine. Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Jelena Filippova sõnas Lemmikule, et juhtumi puhul alustas politsei kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toimepanemist julmal viisil. Sellise teo eest on seadusega ette nähtud rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles