Video: talitajad demonstreerisid, kuidas käib Tallinna loomaaia vanima asuka toitmine

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EGERT KAMENIK / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna loomaaia teadaolevalt vanim asukas on harikrokodill, kellel on oma staatusega vägagi sobiv nimi — Vanamees. Nagu ühele korralikule krokodillile kohane, maiustab Vanamees suurima heameelega lihaga ning kuna aedikusse sisenemine on talitajatele ohtlik, tuleb kasutusele võtta muud meetmed. 

Vähemalt 56-aastase Vanamehe ja tema noorema emase liigikaaslase Lonni lihaisu rahuldamisega tagasi ei hoita — kui söögipäev käes, saavad loomad kumbki korraliku ja vähese kondiga veiselihakäntsaka. Umbes viie meetri pikkune Vanamees pistab korraga nahka neli kilo liha, väiksem Lonni aga kaks. Ilma ei jää ka samuti troopikamajas elav väike tömpkoon-krokodill: tema pistis viimati pintslisse terve roti. 

Vanamees teab hästi, millal talitaja toiduga saabub ja ootab talle visatavat lihatükki põnevusega. Vaatamata kogukale kehale ja väärikale eale ei pea Vanamees paljuks ise veest välja söösta ja suudab liha pea et õhust kinni püüda. Lonni aga korjab oma tüki üles basseinipõhjast, leiab siis maiustamiseks sobiva koha ja kugistab terve käntsaka korraga alla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles