Päevakäpp: pere poolt hüljatud Robi hiilgab vahva oskusega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu koduta loomade varjupaik / Käpp ja Käsi

Robi on kõrgejalgne ja suur aristokraatlik noor isane koer. Tartu koduta loomade varjupaika saabus Robi kodust, kus tema vajadustega ei soovitud enam tegeleda.

2018. aasta sügisel õnnestus Robil pisteliselt osaleda Käpp ja Käsi koolitusprogrammis. Uute oskustena omandas Robi teadmise, et tema poole sirutuv käsi ei ole hirmus ning inimese poole pöördumine ja pilkkontakti otsimine on tore.

Robi on erakordselt peenetundeline ja võluv, kui temaga kontakt saavutada. Paraku peab selle kontakti loomiseks tulema impulss ikkagi inimeselt ja lähemate suhete loomiseks peab pisut vaeva nägema. Koer on inimesega tuttavaks saades sõbralik ja mänguhimuline, seega kõik eeldused koostööks on olemas. Käpp ja Käsi treeneritel oli temaga väga lihtne töötada.

Lisaks on Robil väga vahva oskus — ta püüab õhust talle visatud maiusetükke. Robile meeldib ka pallimäng ja sikutamine. Rahulik ja toetav koerasõber, kes Robi enda perre võtab, saab endale suure heatahtliku ja tundliku looma. Kui soovid Robile pakkuda päriskodu, võta ühendust Tartu koduta loomade varjupaigaga Facebookis, kirjuta tartu@loomadevarjupaik.eu või helista 5333 9272.

Käpp ja Käsi kaheksanädalase programmi raames õpetavad Eesti vanglate kinnipeetavad varjupaigakutsadele professionaalse koertekoolitaja juhendamisel uusi oskusi. Käpp ja Käsi programm toimib Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Justiitsministeeriumi ja Mõjufondi toel, et töötada välja Eesti oludele sobiv mõjus taasühiskonnastamise programm. Lisaks on ühiskonna turvalisemaks muutmisse panustamine olnud prioriteediks ka Petcity, Wikmani, Lindebergi advokaadibüroo, Rannarootsi ja Turvateki jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles