Päevakäpp: keerulisest elust pääsenud Karmen on uuteks seiklusteks enam kui valmis

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmen.
Karmen. Foto: Tartu koduta loomade varjupaik / Käpp ja Käsi

Karmen on noor, pigem jõuline ja keskmiselt kõrget kasvu linnukoera tüüpi emane koer. Karmeni elu on siiani kulgenud üsna keeruliselt, kuid selles pole süüdi koer, vaid inimesed, kes tema elu keeruliseks on teinud

Päris kindel on, et Karmeni isiksusel ei ole häda midagi, vaid ta on normaalne ilmselt jahikoera verega koer, mis tema energilisusele teatud nüansi lisab. 2018 aasta sügisel õnnestus Karmenil pisteliselt osaleda Käpp ja Käsi uute oskuste koolitusprogrammis. Karmen õppis paremini rihma otsas liikuma, võtma oma inimesega pilkkontakti ning liikuma väljasirutatud käe poole, et jalutaja saaks talle kergesti jalutusrihma kaelarihma külge kinnitada.

Iseloomult on Karmen linnukoeralikult ülisõbralik, mänguhimuline ja aktiivne. Kuna Karmenil on jahikoera geenid, siis sobivad talle pigem jalutuskäigud pika treeningrihma otsas. Kõik alged sedaviisi kenasti koos jalutamiseks on olemas. Üks Käpp ja Käsi programmi treeneritest õpetas Karmenile ka ninatöö algharjutusi.

Ninaga töötamine sobib harrastusena linnukoerale üldse kõige paremini ja Karmen teab seda. Koerasõber, kes Karmeni oma perre võtab, saab suure sõbraliku ja stiilse välimusega sõbra, kellega saab ette võtta pikki retki. Karmen on kiire õppija ja suuteline jooksvalt juurde omandama kõiki oskusi, mida temalt oodatakse.

Kui soovid Karmenile pakkuda päriskodu, võta ühendust Tartu koduta loomade varjupaigaga Facebookis, kirjuta tartu@loomadevarjupaik.eu või helista 5333 9272.

Käpp ja Käsi kaheksanädalase programmi raames õpetavad Eesti vanglate kinnipeetavad varjupaigakutsadele professionaalse koertekoolitaja juhendamisel uusi oskusi. Käpp ja Käsi programm toimib Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Justiitsministeeriumi ja Mõjufondi toel, et töötada välja Eesti oludele sobiv mõjus taasühiskonnastamise programm. Lisaks on ühiskonna turvalisemaks muutmisse panustamine olnud prioriteediks ka Petcity, Wikmani, Lindebergi advokaadibüroo, Rannarootsi ja Turvateki jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles