Päevakäpp: inimesi armastav Brenda õppis varjupaigas hästi käituma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer Brenda.
Koer Brenda. Foto: Tartu koduta loomade varjupaik / Käpp ja Käsi

Brenda on keskmist kasvu noor emane koer Luunja vallast. Mõned nädalad pärast Tartu koduta loomade varjupaika jõudmist selgus, et koer on tiine ning kui nüüdseks on kõik Brenda järeltulijad uutes kodudes, siis Brenda ise ootab ikka veel. 

Kutsikate sündimise ajaks oli Brenda valitud programmi Käpp ja Käsi osalejaks, et head käitumist õppida. Uute oskuste õppimise programmis sai ta osaleda viis nädalat enne kui pidi «kutsikapuhkusele» jääma. Nüüdseks on Brenda kutsikad juba uutesse kodudesse saanud ja Brenda ise ootab steriliseerimisoperatsiooni, et sellist planeerimatut pesakonda enam ei juhutuks.

Iseloomult on Brenda keskmise aktiivsusega ja väga sõbralik koer, kes naudib füüsilist kontakti inimesega. Käpp ja Käsi koolitusprogrammis õppis ta võtma inimesega pilkkontakti, reageerima oma nimele ning ennast rahulikult rihmastada laskma. Lisaks õppis ta, et peale hüppamise asemel toob soovitud tähelepanu hoopis rahulikult ootamine. Suur pallimängur Brenda ei ole, ta eelistab pigem kurgu alt sügamist ja külgedelt patsutamist. Brendast saab kindlasti tore ja kiiresti õppust võttev kaaslane koerasõbrale, kelle majapidamisse sobib keskmist kasvu koer.

Kui soovid Brendale pakkuda päriskodu, võta ühendust Tartu koduta loomade varjupaigaga Facebookis, kirjuta tartu@loomadevarjupaik.eu või helista 5333 9272.

Käpp ja Käsi kaheksanädalase programmi raames õpetavad Eesti vanglate kinnipeetavad varjupaigakutsadele professionaalse koertekoolitaja juhendamisel uusi oskusi. Käpp ja Käsi programm toimib Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, Justiitsministeeriumi ja Mõjufondi toel, et töötada välja Eesti oludele sobiv mõjus taasühiskonnastamise programm. Lisaks on ühiskonna turvalisemaks muutmisse panustamine olnud prioriteediks ka Petcity, Wikmani, Lindebergi advokaadibüroo, Rannarootsi ja Turvateki jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles