Maailma armsaimaks tituleeritud koer suri 12 aasta vanuselt

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Irene Ahn / Boo / Facebook

2010. aastal sai internetisensatsiooniks Boo-nimeline koerake, kelle kaisukaru meenutav välimus sulatas miljonite inimeste südameid. Üleeile teatas Boo perenaine fännide kurvastuseks, et armastatud kutsa oli suundunud taevastele radadele. 

Pomeranian ehk kääbusspits Boo ja tema sama tõugu kaaslane Buddy saavutasid laiema tuntuse pärast seda, kui USA lauljanna Kesha nende fotosid sotsiaalmeedias jagas. Kaheksa aastaga jõudis koertele pühendatud Facebooki-leht koguda enam kui 16 miljonit fänni ning Bood tituleeriti korduvalt maailma armsaimaks koeraks. 

Eelmisel aastal suri Boo kaaslane Buddy ning koerte perenaine Irene Ahn leidis, et sõbra kaotamine mõjus Boole hävitavalt. «Peagi pärast Buddy surma hakkasid Bool esinema südameprobleemid ning ma arvan, et tema süda sõna otseses mõttes murdus Buddy lahkumise järel,» kirjutas Ahn laupäeva varahommikul Facebooki postitatud teates. «Ta suutis veel aasta vastu pidada, ent nüüd jõudis kätte ka tema kord minna. Ma usun, et Boo ja Buddy kohtusid üksteisega taas taevas.» 

16 miljoni jälgijaga oli Boo vaieldamatult populaarseim loom sotsiaalmeedias. Lisaks sotsiaalmeediatähele oli koer ka lennufirma Virgin America reklaamnägu ning temast avaldati neli raamatut. Juba 2012. aastal levisid kuulujutud, et Boo oli ootamatult surnud, ent tol korral lükkas Irene Ahn need kiirelt ümber. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles