Julmur jättis 11 kassi kinniteibitud kastidesse surema

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljast pappkastist leiti kokku 11 kassi.
Neljast pappkastist leiti kokku 11 kassi. Foto: Celia Hammond Animal Trust / SWNS / Celia Hammond Animal Trust / SWNS / Scanpix

Möödunud reedel leidis juhuslik mööduja ühelt Londoni Stratfordi linnaosa kõrvaltänavalt neli kinni teibitud pappkasti. Selgus, et kastidesse oli suletud 11 alatoidetud ja kirpudest puretud kassi. 

Wendy-nimeline naine, kes kastidest kostvat näugumist kuulis, andis oma leiust teada kohalikule loomakaitseorganisatsioonile Celia Hammond Animal Trust, mille vabatahtlikud kassidele appi tõttasid. Kassid hüljanud julmur ei olnud neile jätnud ei vett ega toitu ning kastides polnud ka õhuauke. 

Pappkastid olid jäetud vaiksesse kõrvaltänavasse.
Pappkastid olid jäetud vaiksesse kõrvaltänavasse. Foto: Celia Hammond Animal Trust / SWNS / Celia Hammond Animal Trust / SWNS / Scanpix

Et vältida kasside põgenemist, tegid loomakaitsjad karpidesse esmalt väikesed avad ning transportisid need seejärel lähedalasuvasse loomakliinikusse, kus kassid lõpuks välja lasti. Kassidel vedas, et nad kiirelt avastati — hapnikku oleks nende jaoks jätkunud vaid mõneks tunniks. 

Neljajalgsed ei tundnud päästjate ees mingisugust hirmu ning kuna tegu on sõbralike loomadega, elasid nad tõenäoliselt varem kodukassielu. Kliinikus vaadati kasside tervislik seisund üle, nad vaktsineeriti ja kiibistati. Esialgu jäävad päästetud kiisud loomakaitsjate hoole alla ning peagi hakatakse neile otsima uusi kodusid. Eile andis organisatsioon sotsiaalmeedias teada, et juhtum on saanud ääretult suurt vastukaja ja seetõttu on tõenäoline, et kõik hiirekuningad leiavad endale kiirelt uued pered.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles