Ohtlik amet: agar koer sai tööpostil üledoosi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sevgi Dal / PantherMedia / Sevgi Dal / Scanpix

Floridas Port Canaverali sadamas töötav narkokoer Jake sattus möödunud nädalal eluohtlikku olukorda. Kruiisile saabuvaid turiste läbi otsinud koer leidis ühe reisija kotist ecstasy't ning hakkas hetk hiljem imelikult käituma.

Brevardi maakonna politseijaoskonna esindaja sõnul olid kolmeaastane kuldne retriiver Jake ja koerajuht Scott Stewart tegemas turvakontrolli kruiisilaevale Norwegian Epic saabujatele, keda ootas ees tantsumuusikafestival Holy Ship.

Peoliste hulgas oli ka 33-aastane Montanast pärit Leslie Bennett, keda nuusutades andis Jake märku narkootikumide olemasolust. Hetk hiljem tabas koera haigushoog — tal tekkisid tasakaaluprobleemid ning krambid.

Jake transporditi kiirelt loomakliinikusse, kus talle manustati üledoosi vastast ravimit Narcan. Leslie Bennett võeti vahi alla ning läbiotsimise käigus leiti tema valdusest kotikesed amfetamiini ja ecstasy'ga.

Veterinaaride hinnangul oli just viimane see, mis koera organismis reaktsiooni põhjustas. Tänu kiirele tegutsemisele suudeti Jake'i olukord kontrolli alla saada ning vaid kaks päeva hiljem oli ta taas rõõmsalt tööpostil tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles