3 olulist soovitust, kuidas valida kassile toitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PetCity

Kassiomanikuna on tõenäoliselt paljud seisnud poes kassitoidu riiuli ees nõutuna, kuna valik on suur ning teadmisi, mille järgi ost sooritada, napib. Kuidas valida oma lemmikule täisväärtuslikku toitu, mis on looma kõhule hea, milles on toitained õiges vahekorras ja mis hoiab looma õnneliku ning tervena? Selleks, et leida kassile õige toit, tuleb järgida kolme lihtsat soovitust.

  1. Kassile toitu valides lähtu looma vanusest ja eluviisist

Kassi elukaare võib laias laastus jagada kolmeks – beebiiga, täiskasvanud iga ja eakas kass. Sellest lähtuvalt peaks langetama ka otsuse, milline toit lemmikule sobib. Näiteks kassipojad vajavad rohkem energiat kui täiskasvanud, kuna nad on väga aktiivsed ja vajavad kasvamiseks jõudu. Samas ei saa kassile õiget toitu valida vaid tema vanust arvestades, kuna olulist rolli mängib ka lemmiku elustiil. Näiteks tubased kassid, kes väljas palju ei käi, ei vaja energiarikast toitu, kuna nende energiakulu on madalam, kui neil, kes elavad õues. Sageli on jällegi mitmed eakad loomad heas toonuses, püüavad hiiri, mängivad ja on aktiivsed, mis tähendab, et eakatele kassidele mõeldud toit neile ei sobi. Seega vali oma lemmikule toitu arvestades tema aktiivsuse taset ning vanust silmas pidades. Tõukasside puhul tuleb arvestada ka tõu eripära. Näiteks on briti lühikarvalised kassid üsna aplad ja armastavad süüa, kuid samas nad ka rasvuvad kiiresti, mis tähendab, et nende menüü ei tohi olla väga energiarikas. Kuid lõppkokkuvõttes on kassi toit õige, kui tema karv läigib ja ka kehakaal on normaalne.

  1. Väldi toite, kuhu on lisatud ebavajalikke lisaaineid

Kas teadsid, et ka loomatoidule lisatakse värvaineid, kuigi loom neid värve ei näe? Värvaineid lisatakse loomatoidule seetõttu, et anda toidule värvus, mis meeldib inimestele ja varjab toidu tegelikku värvi, mis pole tõesti kuigi apetiitne. Naturaalse toidu värv on pruun, kuid värvitud toit üldiselt punane või oranžikas. Tegemist on lisaainetega, millest pole loomale kasu ja puudub ka toiteväärtus.

Poetoidud sisaldavad sageli ka maitsetugevdajaid, mis meelitavad looma normist rohkem sööma. Seetõttu saavad nad liigselt energiat ja ka mineraale.

  1. Osta kassile kvaliteetset toitu loomapoest

Mitmelt poolt on jäänud kõlama soovitus osta loomatoitu pigem lemmiklooma kauplusest või kliinikust, kus toit on sageli kallim, kui mõnes toidupoes. Sageli arvatakse, et tegemist on lihtsalt müüginipiga suunata inimesi kallimat kassitoitu ostma, kuid sellistel soovitustel on siiski ka mõjuvad põhjused. Loomapoodides müüdav kassitoiduvalik on üldjuhul kontrollitud ning heaks kiidetud veterinaaride poolt. Need toidud sisaldavad õiges koguses toitaineid ning on valmistatud kvaliteetsest toormaterjalist. See tähendab, et need on toitainerikkamad ning kui võrrelda kallimat kvaliteettoitu soodsa toiduga, on tegelikult päevane rahakulu kassi kohta sama. Kuidas nii? Toitainerikkamatest toitudest saab kass kiiremini kõhu täis ehk sööb seda vähem. Ühtlasi väheneb ka väljaheidete hulk. Lisaks kõigele muule saab lemmiklooma omanik loomakauplustest/kliinikutest kaasa spetsialisti soovitusi, kuidas ja millega oma kassi õigesti toita.

Applaws kassitoit on tervislik valik

PetCity loomakauplustes on müügil Applaws kassitoit, mis on tasakaalustatud, maitsev ja tervislik. Kuna kass on kiskja, kelle menüüs on põhikohal liha, siis Applaws toodetes on sellega arvestatud. Näiteks on kauplustes müügil kuivtoit, mille kana- ja lõheliha sisaldus on lausa 80%. Toit sisaldab ka jõhvikaekstrakti kuseteede tervise heaks. Applaws kuivtoit on ka hüpoallergeenne ning ei sisalda allergeene nagu sojaoad, nisu, mais ning teisi teravilju. Applaws toodete ja kampaaniaga saab tutvuda SIIN

Copy
Tagasi üles