Inimlikkus pole kuhugi kadunud: turvakaamera salvestas naise isetu heateo

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kui Türgis Zonguldaki linnas elav Duygu Elma eelmisel nädalal kohvikust tänavale astus, silmas ta kõnniteel lamavat koera. Ilm oli külm ja vihmane, koer värises ning Elma süda ei lasknud tal lihtsalt minema kõndida.

Kutsa külmetama jätmise asemel võttis Elma oma salli ja sättis selle koerale peale. Heategu tehtud, jalutas Elma minema, ent ei teadnud, et tema tegevust salvestas kohviku turvakaamera. Video leidis tee Facebooki, kus seda on nüüdseks vaadatud enam kui 400 000 korda. Südantsoojendavat lugu kajastas ka Türgi meedia ning sealt leidsid selle rahvusvahelised väljaanded. 

Video suured vaatajanumbrid aitasid ka anonüümse aitaja isiku kindlaks teha — üks videot näinud inimene tundis ära oma sõbranna Duygu Elma. Naise sõnul ei oleks ta elu sees arvanud, et üks väike heategu niivõrd suure vastukaja osaliseks saab. «Ilm oli nii külm ja ma ei osanud seda koera teisiti aidata,» rääkis Elma veebilehele The Dodo. «Ma ei tea, mis temast edasi sai, kuid loodan, et kõik loomasõbrad näitavad nii tema kui ka teiste tänavakoerte suhtes lahkust üles.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles