Jõuluoksjoniga koguti loomade aitamiseks märkimisväärne summa

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sandra Dombrovsky / PantherMedia / Scanpix

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) kutsus detsembris inimesi tegema jõulukingi ostuga heateo abivajavatele loomadele. Jõuluoksjon osutus väga populaarseks. Loomade abistamiseks koguti ligi 1000 eurot.

Oksjonil läks müüki 21 toodet, mis annetati seltsile 14 erineva ettevõtte, Eesti disaineri ja tuntud inimese poolt. Juba teist aastat osalesid oksjonil Ööloom, Kirjastus Koolibri, ELS-i liige Marina Kaljurand, KUMA Design ja Good Vibrations. Heategevusliku oksjoni kõige kallimaks tooteks osutus sulgpalli eratrenn 10-kordse Eesti meistri ja ELS-i liikme Ants Mängeliga. Eratrenni hinnaks kujunes 100 eurot.

«Tore oli näha, et oksjoni vastu oli suur huvi ja osalejaid palju. Oleme väga tänulikud kõigile, kes oma tooted meile annetasid ja ka kõigile neile, kes oksjonil pakkumisi tegid. Meil on ka väike üllatus - kuna jõuluoksjon on osutunud äärmiselt populaarseks, siis korraldame edaspidi igal kuul ühe väikese heategevusliku oksjoni,» ütles oksjoni korraldaja ja ELS-i juhatuse liige Kaisa Kaljurand.

Oksjonil kogutud raha kasutatakse kodutute, hüljatud ja väärkoheldud loomade veterinaarsete protseduuride eest tasumiseks, loomade elutingimuste kontrollimiseks, hättasattunud loomadele toiduabi ja muude eluks vajalike vahendite tagamiseks, loomade õiguste eest seismiseks ja hea loomapidamise tava tutvustamiseks.

Jõuluoksjon toimub kindlasti ka sellel aastal, kuid seni üllatab Eesti Loomakaitse Selts igal kuul oma Facebooki jälgijaid väikse heategevusliku oksjoniga. Kõigil, kes soovivad oma tooteid või loomingut läbi heategevusliku oksjoni tutvustada, palutakse kirjutada kaisa.kaljurand@loomakaitse.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles