Orav tualetis ja madu nõudepesumasinas: loomapäästjad avaldasid 2018. aasta totraimad juhtumid (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas orav tualetipotti sattus, on mõistatus.
Kuidas orav tualetipotti sattus, on mõistatus. Foto: RSPCA / SWNS / RSPCA / SWNS / Scanpix

Suurbritannia loomakaitseorganisatsioon RSPCA avaldab iga aasta alguses kokkuvõtte möödundaastaste juhtumite kohta, mis loomakaitsjatele ühel või teisel põhjusel meelde jäid.

RSPCA pressiesindaja sõnul saab organisatsioon igal aastal enam kui miljon kõnet, milles teatatakse abi vajavatest loomadest. Paljud hädalistest leiti vägagi veidratest situatsioonidest — teiste hulgas vajasid abi vetsupotti sattunud orav ning pontsakas koer, kes oli seina ja aia vahele kinni jäänud. 

Jaanuaris mindi appi Bristolis tugitooli kinni jäänud kassile ja rebasele, kes Essexis avastusretkel aiaaugust läbi ei mahtunud. Lutonis tuli päästa aga kass, kes oli ennast kahe liugukse vahele pressinud ning Londonis kaotas üks hiirekuningas ühe oma üheksast elust, kui kukkus metallaia otsa. 

Märtsis kutsus loomapäästjad kohale Verity O'Neill, kelle kaheksakuune yorkshire'i terjer Ringo Starr jäi kinni telekakapi tagaseinas olevasse ümmargusse auku. Mais sai aga üks Sheffieldi elanik paraja ehmatuse osaliseks, kui tema hommikuhelveste karbist roomas välja madu, kes seejärel nõudepesumasinasse peitu puges. Tõenäoliselt oli tegu kellegi põgenenud lemmikloomaga ning madu viidi spetsialistide hoole alla.

Madu nõudepesumasinas.
Madu nõudepesumasinas. Foto: RSPCA / SWNS / RSPCA / SWNS / Scanpix

Juunis pidid päästjad abistama rebasepoega, kes oli oma pea vana autoratta august läbi pistnud ja ei saanud enam välja. «See vaene väikseke oli täielikult kinni kiilunud ja paanikas,» meenutas inspektor Kate Ford. «Ma püüdsin teda ettevaatlikult välja tõmmata, ent see ei toiminud. Lõpuks päästis olukorra pudel toiduõli, millega ma rebase kaela ja ratta libedamaks tegin.»

See rebasepoeg autorattast omal jõul välja ei saanud.
See rebasepoeg autorattast omal jõul välja ei saanud. Foto: RSPCA / SWNS / RSPCA / SWNS / Scanpix

Abi vajas ka mitu mäkra — üks neist potsatas toiduotsingute käigus sügavasse prügikasti ning teine ahne ronis õunapuu otsa ja jäi okste vahele kinni. 8. septembril sai üks rebane autolt löögi ja paiskus läbi iluvõre, ent jäi imekombel ellu. Sama kuu lõpus ehmatas Birminghami Hyatti luksushotelli külastajaid aga skorpion, kes ühe toa voodist avastati. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles