Päevakäpp: haruldane Griselda ei jäta kedagi külmaks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pesaleidja

Haruldase kilpkonnamustriga kassid nagu Griselda ei jäta kedagi külmaks – neid kas jumaldatakse või mitte. Ajalooliselt on neid peetud hea õnne toojaks ja hea õnn, see on küll midagi, mida igaühel vaja läheb! Eriti nüüd, uue aasta lävepakul.

Griselda leiti Saue mõisa lähistelt ja on elanud suvest saati Pesaleidja hoiukodus. Tänaseks umbes pooleaastane Griselda on hoiukodus läbinud kodukassi-maratonprogrammi. Pelgliku kassipojana saabunud tüdrukutirts on täna väga mängulustiline ning nuiab nii palju pai, et on hoiukodu peaaegu ära kurnanud. (Vahemärkusena olgu öeldud, et seal hoiukodus on ka neli kassi…) Öösel magava inimese kaissu ronimine on talle kohe väga meeltmööda. 

Griselda kasutab eeskujulikult liivakasti, turnib usinalt ronimispuu otsas ja mürgeldab kratsiposti kallal. Ta elab täna hoiukodus koos nelja teise kassiga ning naudib oma liigikaaslaste seltsi kohe väga – selline mäng ja mürgel käib igapäevaselt, et hoia alt. Seetõttu võiks ta olla hea kaaslane mõnele igavuse käes kannatavale kassile – sellisele, kes on valmis oma koju uusi tulijaid vastu võtma.

Griselda on kiibistatud ja steriliseeritud ning saanud nii sise- kui välisparasiidi tõrjed. Griselda ootab oma inimest endale külla Tallinna hoiukodus. Kui tahad talle kodu pakkuda, siis täida loomasoovija ankeet ning sinuga võetakse peagi ühendust. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles