Uskumatu põgenemine: surmast päästetud rebane näris end metallpuurist läbi ja ronis korstna kaudu vabadusse (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebane Liisu otsustas raviga omal käel jätkata ja põgenes korstna kaudu abistajate juurest.
Rebane Liisu otsustas raviga omal käel jätkata ja põgenes korstna kaudu abistajate juurest. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Jõululaupäeval tõttas Eesti Metsloomaühing appi autolt löögi saanud rebasele, kes spetsialistide hoole alla anti. Reinuvader otsustas aga oma ravi varakult lõpetada — ta suutis omal jõul välja saada metallpuurist, puges kaminasse ja ronis kribinal mööda korstent vabadusse, jättes maha vaid käpajäljed katusel olevasse lumme. 

Lohusuu - Mustvee vahelise maantee äärest leitud vigastatud rebane jõudis heade inimeste abiga Tallinna Loomade Kiirabi Kliinikusse. Kuigi löök autolt tõi endaga kaasa kolm murdunud roiet ning rebasetüdruk pidi aega veetma hapnikumaski all, suudeti tema seisukord veterinaaride abil stabiliseerida. Juba kliinikus näitas reinuvader iseloomu välja, püüdis pahandusi teha ja katsus hammastega lusika tugevust. 

Paari päevaga oli Liisuks ristitud rebase olukord piisavalt paranenud, et aeg oli kolida ühingu Harjumaa piirkonnajuhi Eino Roosioksa juurde hoiukodusse kosuma. Rebase ajutiseks elupaigaks sai kõrvalhoone ning kui abistajat läheduses polnud, pandi Liisu puuri kinni, et loom rahulikult püsiks ja endale mingil moel viga ei teeks. 

Üht õiget vaba hinge ei suuda aga trellid kinni hoida ja rebane Liisugi tundis, et käes on paras aeg taas metsaelu nautida. Põgenemiseks näris Liisu läbi metallpuurist ning hoonest lahkumiseks oli tal vaid üks variant korstnajala näol. Eks sealt ülevalt paistis kutsuvalt vastu vabaduse sinine taevas ja nii jõulurebane Liisu jõuludele sobivalt korstna kaudu välja roniski.

Üks on ilmne — sellise põgenemisoperatsiooni plaanimiseks ja edukaks läbimiseks pidi rebane olema väga heas füüsilises vormis. Eino käis koos oma õega katusel ja leidis sealt põgeniku käpajäljed ning seetõttu võib üpriski kindel olla, et rebane läbis korstna edukalt ja on vabaduses.

Nüüd palub Metsloomaühing Harjumaal asuva Aruküla kandi rahvalt tähelepanelikkust — kui juhtud kuskil hoovis või tänaval märkama punarebast, kes eeldatavalt võib olla üsna nõgine ja/või kanda sinist sidet ümber rinna, siis anna sellest teada infotelefonile 5632 2200 või võta ühinguga ühendust Facebookis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles